Таря Турунен ще пее с Пловдивската филхармония на 21 септември


Таря Турунен ще пее с Пловдивската филхармония на 21 септември

5842

Финландската суперзвезда Таря Турунен (Tarja Turunen) ще изнесе специален спектакъл, в който ще участват оркестърът и хорът на Пловдивската филхармония.

Концертът ще се състои в Античния театър в града на 21 септември, съобщиха организаторите "Тангра Мега Рок".

Събитието ще открие първото издание на Sounds Of The Ages 2011 – новия музикален форум, който е по идея и под патронажа на Иван Тотев, областен управител на Пловдив.

Амбицията на Sounds Of The Ages е всяка година в последните дни на лятото да събира в сърцето на България феновете на рока и ценителите на изкуството за няколко незабравими дни в Стария град.

Първото издание ще бъде открито от Таря Турунен, която ще представи своето специално шоу Beaty and The Beat заедно със звездния барабанист Майк Терана и оркестър и хор от над 100 души. Това гарантира епичен и грандиозен спектакъл, подкрепен от специални светлини в магическата атмосфера на едно от историческите и архитектурни съкровища на страната.

Шоуто ще бъде единственият подобен концерт на вокалистката тази година. От мениджмънта ѝ съобщават, че след публикуване на датата в официалния сайт, са получили стотици мейли от цяла Европа с молба за подробности.

Организаторите от "Тангра Мега Рок" са добре познати на феновете не само с едноименното радио, но и с множеството концерти и фестивали, на които родните меломани видяха Министри (Ministry), Той Долс (Toy Dolls), Молотов (Molotov), Аморфис (Amorphis), Сепултура (Sepultura), Култур Шок (KulturShock ), Контрол, The Exploited, Едгай (Edguy), Бенедикшън (Benediction), Mark Foggo’s Skasters и много други, както с еклектични прояви, като първото рок шоу в столичната зала "България", където се изявиха британците Анатема (Anathema) през ноември 2010.

Именно там ще се състои концертът на прогресив феноменитe Ривърсайд (Riverside) на 9 май.

Подробности за другите участници в Sounds Of The Ages 2011 и цената за билетите ще бъдат обявени съвсем скоро.


 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички