Krafty Kuts предизвика пого на първия си щурм в България


Krafty Kuts предизвика пого на първия си щурм в България

2083

Брейк - студен, счупен и фънки.

Това беше концепцията за петъчната вечер в столичния клуб Spacer (НДК). Приятно освежени от студените дни, беше ни нужно да усетим и музиката. И тя дойде в лицето на Деси (Desi)(Фючър Шок) (Phuture Shock), Jamez Bongg (Mirizma), Крафти Кътс (Krafty Kuts) и Onslaught (Breaktrue) - хронологично подредени.

Партито започна с фънки олдскуул сета на Деси (този път само като диджей), която създаде приятен клибен уют. Тя без никакви усилия ме накара да забравя за нервите през изминалата седмица и весело да подскачам. И как не, като около мен гърлите въодушевено чупеха ръце и крака на дансинга. Деси с лекота смеси фънки олдскуул и ейсид джаз в ремикси. Устремно начало, но много бързо се наложи да дръпнем шалтера на ритъма и да включим на честотите на JamezBongg. Който си го може, си го може - той смело се впусна в експерименти с реге, хип-хоп, фънк, дъбстеп, грайм, геридж, дръм-ен-бейс, умело скречвани на грамофон. Да, вече бяхме на ниво, оформи се битката на стиловете, атаките бяха смесени с различни тактики и аха да споделиш питието с някой клабър, и вече чупиш крака в ритъма.

Jamez постепенно нажежи обстановката с груб ъндръграунд саунд. Клубът - буквално, се препълни, а тълпата куфееше мощно. Сетът беше наистина колоритен и възбуждащ движение. Усетили силата на музиката, ние - разбирайте всички, бяхме навлезли дълбоко във ритъма. И измъкване нямаше. А и никой не желаеше се освободи от неговите сладки окови. Особено след като на на сцената се появи британецът Крафти Кътс.

Мартин Рийвс, както е истинското му име, се представи със своята музикална визитка - в стила на олдскуул традициите. Ръцете бяха горе, а питиета се разплискваха охлаждащо в гърлата. Сетът връхлетя със 160-180 bpm. Брейк пожар от аcid breaks - big beat - breakcore - broken beat - funky breaks - hardcore breaks - nu skool breaks - progressive breaks, който не трябва да се гаси, а да пали всичко наоколо. Потопен в музиката, която обича, Крафти Кътс продължи с един от най-популярните хитове през 90-е години, ремиксиран до неузнаваемост: версия на по "Jump Around" (Хаус Ъф Пейн (House Of Pain) (1992), която накара тълпата да пощуерее. Последва кратковременно пого - нещо необичайно за брейкбийт партитата. Това обаче не притесни диджея, напротив!
 
Крафти просто показа класата, заради която е сред големите играчи на клубната сцена, наред с грандове като Продиджи (The Prodigy) и Фетбой Слим (Fatboy Slim) например.

Диджеят забрани умората и дори в 4 часа сутринта публиката се вихреше все така мощно на дансинга.
 
Отново аплодисменти за прекрасната вечер на всички, които завладяха сцената без спирачки, подарявайки на любителите на разчупения звук неповторима комбинация.

Снимки на Боян Христов от горещото парти - в секцията "Галерии".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички