Петият международен Аларма Пънк Джаз Фест стартира в мрак


Петият международен Аларма Пънк Джаз Фест стартира в мрак

5827

Поляците Keira Is You ще бъдат хедлайнъри на Петия международен "Аларма Пънк Джаз Фест" в Първо студио на БНР от 21.30 ч. довечера.

Гостите ще бъдат подкрепени от родното дуо Ватцарян.

Вход свободен.
 
Keira Is You (www.myspace.com/keiraisyou ) е формация от град Хожов, Горна Силезия, но жанрово обитава някъде между пост-рока и ембиънт-рока (с елементи на ню уейв и готик). Като звук обикновено сравняват квартета с The Appleseed Cast и ранните Дъ Кюър (The Cure). Дебютират през 2009 с албума "Nothing Else Will Happen" (Daydreem Records), последван от съвместно турне с шведите Jeniferever (www.myspace.com/jeniferever), които също ще гостуват на "Аларма", представяйки новия си диск "Силезия" у нас през май.

Keira Is You в момента са по средата на третото си голямо европейско турне (от създаването на групата през 2008 насам). Този път поводът е ново EP-издание, озаглавено накратко "One Of Those Things That You Do Once In A Lifetime And Hopefully Learn A Lesson From". Материалът е записан в Умео, Швеция. Продуцент е Магнус Линдберг, перкусионистът на дуум метъл легендите Cult Of Luna.

Членовете на формацията - Якуб Радомски (вокали/китара/баритон-китара/бас), Яцек Пелка (барабани), Томаш Коргул (клавишни/цигулка/акордеон) и Лукаш Михно (бас/акордеон), са свирили на една сцена със световни имена като Appleseed Cast, Engine Down, dEUS и Пласибо (Placebo). Групата е била и в България – и то преди по-малко от година. Видео от концерта им в клуб "Усмивка" във Варна от септември 2010 може да видите тук:

http://www.youtube.com/watch?v=52Gk9OP05jk.

С катедралния изглед и уникалното си за Балканите звучене, Първо студио е специално избрано за концерта на в рамките на "Аларма Пънк Джаз" (www.myspace.com/alarmapunkjazzfest)

Kонцертът ще протече в почти пълна тъмнина – част от концепцията на гостите за по-пълноценно усещане на музиката.

Преди Keira Is You на сцената ще излезе дуо Ватцарян (http://www.facebook.com/#!/armenskiduduk), формация на Варпет Владо Чифлиджанов, майстор на арменския дудук, създадена в Първо студио на първия анти-фа фестивал у нас "Аларма срещу расизма и дискриминацията", и един специален сефарадски проект, в който участват Петър Делчев и Владо Чифлиджанов от Исихия и Емил Калев (вокал/китара), Ана Боянова (вокал) и Ивайло Георгиев (перкусии).

Съставът ще бъде представен по-пространно на арт форума "Без граници" в Балчик (http://festival.scenderman.com ) наесен. Събитието е традиционен партньор на "Аларма Пънк Джаз Фест".

На входа на Първо студио ви очаква нашата "Пънк-каса" (за всички, които искат да подкрепят фестивала), припомниха организаторите, подчертавайки, че в сградата на БНР не се пуши от от януари 2011.

Концертът, както и всички фестивални вечери на "Аларма Пънк Джаз", ще се предава на живо по програма "Христо Ботев" от 21.30 ч.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички