Gravity Co. спечелиха голямата награда на конкурса Златна пролет


Gravity Co. спечелиха голямата награда на конкурса Златна пролет

3062

Гравити Ко. (Gravity Co.) (на снимката) триумфираха на 42-о издание на конкурса за нова поп и рок музика "Златна пролет" 2011, организиран от БНР.

Отличията бяха раздадени на церемония в Sofia Live Club снощи.

Явор Захариев и Ко. бяха удостоени с голямата награда и статуетката "Златна пролет" заради парчето "Dissapear". Музиката е на Ивайло Чалъков, Георги Станев и Явор Захариев по текст на Борис Чеширков. Песента ще влезе в следващия диск на бандата.  

Специалната награда отиде у Фючър Шок (Phuture Shock), участващи в песенната надпревара с изпълнението "Sweet Lovin'". Десислава Андонова и Филип Александров (Фи) ще представят България с едночасов концерт на престижния фестивал "Евросоник" (EuroSonic) в Грьонинген, Холандия, през януари 2012. Изявата е пред 2 000 музикални спецове от бранша от цяла Европа.

Двамата са автори на музиката, текста и аранжимента на парчето. Както MySound.bg вече извести, Фючър Шок издадоха своя втори дългосвирещ албум - "In & Out", през 2010, в записите на който участват и Деян Драгиев-Даката и Петко Дреников. Те се изявяват с Деси и Фичо и на концертите.

Втората награда бе присъдена на Атлас за "Not Your Perfect Guy". Бяха раздадени и четири специални отличия. Първото от тях - на БНР за креативен проект и оригинална идея, получи младата формация Dokle & Greesh за изпълнението на "Fake Рrincess".

Любовта на слушателите спечелиха Ani Lo Projekt & EDIT ("Feel The Distance)", наградата на музикалната гилдия бе за песента "Share Your Love" на формация Силует.

60 авторa участваха в надпреварата, а селекционната комисия номинира 12 от тях за финала според регламента.

Атлас спечелиха предишното издание на конкурса с песента "Била си ти".


БНТ 1 ще излъчи гала-концерта на "Златна пролет" 2011" на 7 май - в Деня на радиото и телевизията.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички