Филмът Bluba Lu. Само на фестивала Ambient 3 в Дома на киното


Филмът Bluba Lu. Само на фестивала Ambient 3 в Дома на киното

5814

Всеки от участниците в третото издание на феста Ambient ще има по един час да изрази музикалните си идеи под формата на хепънинг, съобщи за MySound.bg Косьо Кацарски от Блуба Лу (Bluba Lu), съорганизатори на събитието.

Както вече огласихме, независимият фестивал за експериментална музика и нямо кино ще се състои в Дома на киното от 21 часа на 29 април.

В афиша освен Блуба Лу са AUDITORY OSSICLES, POPARA, AMBIENT ANARCHIST, FLY ME TO THE MOON, TRIPPLE-A, YANUS QUARTET, DEFLAX, FLIOFFY, ALCEK и Shrine, които ще експериментират, озвучавайки с музика неми ленти от миналия век.

Всеки от артистите представя златния ъндърграунд у нас, по думите на Косьо. "Именно в него обаче се развива авангардът, усещането за свобода и постоянното идейно пътешествие", поясни той.

Шоуто няма да бъде записвано. Каквото има да се случва, ще е на момента, на място, без комерсиални цели.

Проектът Блуба Лу този път ще бъде представен единствено и само от основните си двигатели - Константин Кацарски и Димитър Паскалев. Всеки от тях ще се представи на много и различни инструменти. "Митко - на китара и бас, аз - на перкусии, синтезатори... абе, на каквото още се сетите ще свирим", не скри Косьо. Двамата ще развият - съвсем според каноните на саундтраците, една тема - чисто инструментално, без вокали. "Ако решим да пуснем глас, ще е семпъл", каза още дръмърът.

Фактът, че и Блуба Лу, а и останалите изпълнители, ще импровизират без предварителен основен мотив, превръща събитието в уникално, като обещава на присъстващите съпричастие към абсолютно нов и неизвестен досега експеримент. "Съвсем нови за всички пиеси, като представяне на нов материал, съвършено различна и интерактивна програма - без паузи при това", подчерта Кацарски.

Филмите са от личните колекции на музикантите, които са селектирани не според популярност, а заради възможностите им да "нарисуват" кадрите на подобен род продукции на живо. Самите Блуба Лу имат отдавна идея да реализират музикален филм, даже са готови с неговия сценарий. В случай, че събитието премине успешно, са склонни да обмислят евентуално и негово зимно издание.     

Музикантите не спират да работят по проекта "Бавно: Изговорен свят" с поетите Стефан Иванов, Тома Марков, Момчил Миланов и други.

Разполагат и с пиеси за Bluba Box (поканени са за участие в Mellow фестивала в София през юли); с материал, който да бъде подписан от Блуба Лу - като тандем (ще се изявят в Археологическия музей във Варна на 7 юни), но и с банда за концерти; а Косьо отделно не спира търсенията си като диджей с псевдонима DJ Кока за Mass Jazz.

"Шест парчета са абсолютно готови", съобщи Кацарски.

Феновете могат със сигурност да очакват нова продукция - най-вероятно в сингъл формат към края на годината. "Без значение от кой наш "храст" ще излезе, враме е за следващата ни стъпка", образно се изрази работохоликът Косьо.

Последният проект на Блуба Лу е двойният "Квадротопия" (2010). Музикантите очакват съвместния им албум с Еди Стивънс от Молоко (Moloko) да бъде довършен съвсем скоро. 

Билети (20 лв.) за Ambient 3 - на касата на Дома на киното (улица "Екзарх Йосиф" 37).

Информация за артистите:

www.facebook.com/ambientfestival

Видеоканал на фестивала:

http://www.youtube.com/playlist?p=D956A5386EF06748

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички