Рут Колева, PIF и Awake с турнета из България през май


Рут Колева, PIF и Awake с турнета из България през май

6294

Едни от най-важните и актуални родни изпълнители ще обиколят с клубни турнета България у нас през май.

Предстоящите повече от 20 шоута се осъществяват със съдействието на "Строежа" и приятелския му кръг от клубовете в различните градове.

Рут Колева - в компанията на барабаниста на Пиромания - Васил Вутев, и джаз пианиста Мартин Денев ще има пет изяви. И тримата музиканти - с постоянен адрес Холандия, са у нас заедно за тези няколко свободни дати, в които ще могат да се срещнат с голяма част от клубната аудитория. Поредицата стартира  от столичния клуб "Строежа", а ще продължи през Бургас, Сливен и Варна, завършвайки в Пловдив на 7 май.

Певицата предприема обиколката по-малко от месец след излизането на дебютния й албум "Within Whispers". Това е нейното първото турне из страната. В сетлиста са включени както парчета от пробивния й проект, така и допълнителни изпълнения, записвани за Мартин Денев.

ПИФ (PIF) дадоха началото на втората част от клубните си изяви по Великден, продължаващи успешното турне на бандата през март. Както MySound.bg извести, то обхвана 7 града. Настоящата обиколка включва 13 дати, която плюс мартенските изяви, прави една солидна за България програма, изчисляват организаторите. Тази седмица, започвайки от 4 май, сряда, момчетата на Димо Стоянов ще бъдат в Свищов, Велико Търново, Габрово и Варна. Предстоят концерти в София, Благоевград, Бургас и Казанлък в рамките на месеца.

През следващата седмица в България се завръщат трима от членовете на Ауейк (Awake), повод за което е презентацията на нов сингъл. Песента "Way Down" е от излезлия през 2010 втори албум на групата – "Made To Roll".  Тя вече беше представена в Лондон на 7 април в Walkabout - Temple (http://www.walkabout.eu.com/home/venues/london/temple)
Първото парче от "Made To Roll" - "Violet", изкара няколко седмици на първо място в класацията "Рок 40" на радио Z-Rock.  Подобно на Рут, музикантите ще бъдат на разположение на родната алтернативна публика само за пет дни - между 9 и 13 май. Причината групата да намали участията си на родна сцена е, че всички, освен вокалиста Иван Иванов, живеят в Лондон и тенденцията е те тепърва да се събират по-често там, отколкото у нас.  От началото на последния театрален сезон, фронтменът  може да бъде гледан и в ролята на Исус Христос в рок операта "Исус Христос Суперзвезда", представена от ДМТ "Стефан Македонски" – София, с режисьор Бойко Илиев. Серията Ауейк ще започне от столичния клуб "Строежа" на 9 май, понеделник, обхващайки още Стара Загора, Велико Търново, Варна и Пловдив.

Междувременно Светльо & The Legends приключиха първото си турне. То мина при излючителен успех, граничещ с фурор. В пет от шестте клуба максималният капацитет бе достиган часове преди началото на концертите и достъпът бе ограничаван, свидетелстват очевидци. Светльо Хиподилски заложи на ударен сет - атрактивна смесица от парчета на Хиподил и Легендите, плюс по кавър на Моторхед или Джони Кеш. Публиката бе еуфорична, дива и необуздана на моменти, но същевремено много приятелски и веселяшки настроена. Обявеното в Габрово шоу бе отменено, но вече е насрочена нова дата за него - 14 май. Очаква се Светльо и неговите бандити да поемат все повече ангажименти в страната.

Обещават и голям концерт в София към края на май.

Кой кога къде:

РУТ

3 май, вторник - "Строежа, София
4 май, сряда - Bizarre, Бургас
5 май, четвъртък - "Тангра", Сливен
6 май, петък - Vintage 33, Варна
7 май, събота - "Петното", Пловдив

P.I.F.

4 май, сряда – Splash, Свищов
5 май, четвъртък – Melon, Велико Търново
6 май, петък – Faces, Габрово
7 май, събота – Vintage 33, Варна
11 май, сряда – Борисова градина, клуб Pork Рie, София
13 май, петък – пиано-бар limited, Благоевград
14 май, събота – "Рок театър", София
21 май, петък – Royal, Бургас
31 май, вторник – Казанлък

Aуейк

9 май, понеделник – "Строежа", София
10 май, вторник – Jam, Стара Загора
11 май, сряда – Melon, Велико Търново
12 май, четвъртък – Vintage 33, Варна
13 май, петък – "Петното на Роршах", Пловдив

Светльо Хиподилски & Дъ Леджъндс

14 май, събота - Faces, Габрово

Още - на:

www.stroeja.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички