Arch Enemy и Sonata Arctica хедлайнъри на Каварна Рок Фест 2011


Arch Enemy и Sonata Arctica хедлайнъри на Каварна Рок Фест 2011

6464

Sonata Arctica (Соната Арктика) и Арх Енеми  (Arch Enemy) (на снимката) ще бъдат хедлайнъри на Каварна Рок Фест 2011, информиха организаторите Loud Concerts.

Шестото издание на фестивала ще се проведе между 15 и 17 юли.

Очаква се да гостуват и някои други големи имена от съвременната екстремна рок и метъл сцена, сред които швейцарските дет метъл новатори от Дриймшейд (DreamShade) (15 юли) и гръцките трашъри Суисайдъл Ейнджълс (Suicidal Angels) (17 юли).

Билетите за събитието са в продажба от днес, 4 май, в мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg, в магазините на Office 1 Superstore, Orange Center, "Tехномаркет", "Мултирама", TBI, "Пикадили", "Германос" и други.

Цената на еднодневен билет - 40 лв., тридневният пропуск - 90 лв. Първоначално в продажба ще влязат билетите за трите дни на фестивала. Неговите организатори продължават традицията да радват феновете с едни от най-добрите цени за събитие от подобен род в България. Както и за миналогодишното му издание, те са подготвили за почитателите тежката музика разнообразни атракции, съпровождащи концертите. Отново ще има кран за бънджи скокове, фестивално радио, което ще звучи през целия период на феста, и signing sessions с групите, участващи в Каварна Рок Фест 2011.

Предвожданите от харизматичната фронтдама Angela Gossow Арх Енеми идват за пръв път в България. След четиригодишно студийно затишие, шведската банда се завръща с чисто нов албум - "Khaos Legions", чиято премиера ще бъде на 30 май. Продукцията няма да отстъпва по нищо на класикическите за групата "Anthems Of Rebellion" и "Doomsday Machine", убеждават запознати. 

Пауър метъл машините Соната Арктика също ще се качат на сцената на феста за първи път. С повече от 15 години непрестанни турнета и 6 студийни албума зад гърба си, формацията се е превърнала в една от най-успешните метъл групи в родната си Финландия. Характерни за музикантите са бързите и технични сола, чистите вокали, фентъзи тематиката и колосалните лайв изпълнения – всичко, което феновете им ще видят на живо на 15 юли, подчертават от Loud Concerts.

Дриймшейд представят новата вълна на мелодичния дет метъл от Швейцария - страна, която не е блестяла досега с метъл величия. Тези новобранци се появяват точно навреме, за да внесат глътка свеж въздух с дебютния си албум и новаторски звук, смесващ китарни сола, мелодии, атмосферични клавири със супертежки рифове и ревящи вокали. Шестимата музиканти черпят вдъхновение от всевъзможни стилове и метъл поджанрове, от мелодична и емоционална музика до най-бруталните и екстремни банди. За по-малко от 5 години финландците си извоюваха авторитетно име на европейската екстремна сцена. Свирили са на някои от най-престижните фестивали в Европа. Концертите на Дриймшейд са пословични с хаотичната си парти атмосфера, с много хедбенгинг, съркъл пит, стейдж дайвинг. За фенове на Чидрън Ъф Бодом (Children Of Bodom), Ин Флеймс (In Flames) или Даркест Ауър (Darkest Hour)!

Олдскуул траш метълите Суисайдъл Ейнджълс се събират през 2001. Благодарение на многобройните си концерти и фестивални участия, групата успява да се утвърди като една от най-здраво работещите и успешни гръцки метъл банди. Саундът й е стегнат, агресивен, безумно бърз и... олдскуул.

Още - на:

www.kavarnarockfest.com

www.facebook.com/kavarnarockfest.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички