Китарният ас Мarty Friedman в клуб RBF


Китарният ас Мarty Friedman в клуб RBF

5380

Марти Фридман (Мarty Friedman) ще свири в столичния клуб RBF на 21 май.   

Концертът на струнния гранд (екс-Мегадет (Megadeth), Какофъни (Cacophony) ще започне в 19 часа.

Едва ли има нужда да представяме един от най-добрите китаристи в света, маркирал с присъствието си една от най-великите банди на американския траш - Мегадет. Кариерата на Марти Фридман като - групар, или пък като солов артист, е повече от известна, обясняват организаторите, припомняйки дискографията на музиканта.

CACOPHONY:
1987 - Speed Metal Symphony
1988 - Go OffMEGADETH: Около 10 милиона копия, продадени по цял свят.
1990 - Rust In Peace
1992 - Countdown To Extinction
1994 - Youthanasia
1997 - Cryptic Writings
1999 - Risk

Солови проекти:

1988 - Dragon's Kiss
1992 - Scenes
1994 - Introduction
1996 - True Obsessions
2002 - Music For Speeding
2006 - Loudspeaker
2008 - Future Addict
2009 - Tokyo Jukebox
2010 - Bad D.N.A.

Сред проектите на Фридман са 27 албума със златен и платинен статус (дискът на Мегадет "Countdown To Extinction" стана двойноплатинен в САЩ). Виртуозът има 5 номинации за "Грами" (Grammy). Бил е хедлайнър на феста Rock In Rio (Бразилия) пред 140 000 души, разпродавал е до кочан престижни зали като Madison Square Garden неведнъж.

Марти Фридман напусна Мегадет към края на турнето по представяне на албума "Risk". Причините, които изтъкна за решението си тогава, бяха "музикални различия след десетгодишна съвместна дейност". "Марти е изключителен музикант - основна фигура в групата, и всички ние много съжаляваме, че си тръгва. Той обаче иска да е поп звезда", коментира фронтменът на бандата Дейв Мъстейн.

Герой на т.нар. китарно-инвенционален хеви метъл, или просто G.O.M. (guitar orientated metal), Фридман не желае да свири метъл близо 10 години.  

Той е много продуктивна личност - едновременно с появата на Мегадет неговата втора група Хауай издава в продължение на три последователни години по един проект; през 1987 заедно с китариста-виртуоз Джейсън Бекър създават Какофония-та и пускат две тави; Марти се изявява и като самостоятелен артист междувременно. Кариерата му на солов китарист не прекъсва с поемането на длъжността в Мегадет.

Негови уникални рифове могат да се чуят в десетки проекти, сред които и тези на звездни банди като Експлорърс Клъб и Турникет (Tourniquet) например, Марти бе сред най-ярките гости в диска-трибют на Мистър Биг (Mr.Big) - "Influences & Connections - Vol. One: Mr Big".

Билети за концерта в София - чрез "Ивентим" и партньорската им мрежа в цялата страна. Броят на пропуските е ограничен в съответствие с капацитета на клуба - 300 места.

Цени:

40 лева - предварителна продажба

50 лева - в деня на събитието

R.B.F. e на улица "Макгахан" 42.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички