I Wish: Марина Господинова


I Wish: Марина Господинова

6581

Марина Господинова ще представи проекта I Wish в Студио 5 от 22 часа довечера.

На певицата ще акомпанират Веселин Койчев – китара, Александър Леков – бас и Виктор Бенев – маримба. Проектът е създаден специално за фестивала "Джаз Панорама"- Благоевград, който ще се състои броени дни след концерта им в Студио 5, и към който ще се присъедини и Атанас Попов - ударни.

В програмата са джаз стандарти и два кавъра, реверанс към Stevie Wonder и Стинг (Sting).

Силно академично присъствие, което обещава отлични джаз изпълнения и ненадминато забавление, коментират организаторите.

Определят Марина като една от най-изящните джаз певици. Щастлива, че е имала възможност да работи с най-добрите джаз музиканти в България през годините. Дипломира се в Националната музикална академия, София, със специалност поп и джаз пеене. През 1996 печели втора награда за млад изпълнител на международния фестивал "Златният Орфей". Участва във фестивали като Sofia Jazz Fall, "Аполония", в Банско, BlueZZ фест – Русе. Преподава пеене в АМТИИ Пловдив от есента на 2010.

Веселин Койчев завършва Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. От 1987 е директор на Пловдивския международен младежки джаз фестивал, а от 1991 ръководи легендарната джаз формация Бели, зелени, червени. Създава Нов музикален център в Пловдив, където поп, рок и джаз музиканти се обучават на съвременни музикални стилове. Пише музика за над 40 театрални постановки, за симфоничен оркестър, прави аранжименти и оркестрации, продуцира и записва млади изпълнители. Преподава китара в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Има издадени 9 албума, изнесъл е 1 000 концерта на различни джаз форуми както у нас, така и в Гърция, Сърбия, Русия, Македония, Кипър, Мароко, Финландия, Италия, Англия и други.Един от членовете на формация Акустично трио 3000

Александър Леков е роден в Пловдив. Завършва музикалното училище в града, а след това и Музикалната академия в София със специалност бас китара и контрабас. Работи с едни от най-големите джаз музиканти в България, като в различни формации свири на повечето джаз фестивали у нас. Преподава бас китара и контрабас в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в родния си град към днешна дата.

Виктор Бенев е завършил НМУ "Любомир Пипков", София. След като учи една година при Емануел Сежурне в Консерваторията в Страсбург, Франция, се връща да учи композиция в НМА "Панчо Владигеров" в столицата. Лауреат е на редица наши и международни конкурси. Участвал е в многобройни камерни ансамбли, с които е посетил Франция, Германия, Испания, Македония, Холандия, Словакия, Швейцария, Чехия и Словения. Свирил е като солист с оркестъра на Classic FM с диригент Григор Паликарски, Пернишкия камерен оркестър с диригент Райчо Христов, и на Видинската филхармония с диригент Ивайло Кринчев. Изявявал се е в редица фестивали. През 2010 печели отличието за най-добър участник в майсторския клас "Концепция на импровизацията" на професор Милчо Левиев.

Той е част от групите Мед Догс (Mad Dogs) & Youth Percussion Pool.

Билети - на касата в Студио 5, Билетен център, НДК, и онлайн на:

www.eventim.bg

www.ticketsbg.com

www.ticketstream.bg

www.ticketpro.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички