Поли Генова отпадна от конкурса Евровизия 2011


Поли Генова отпадна от конкурса Евровизия 2011

7660

Поли Генова отпадна от конкурса "Евровизия" 2011.

Бългрското предложение - песента "На инат", бе декласирана от втория полуфинал, който завърши в Дюселдолф, Германия, преди броени минути.  Генова я представи под N 10 в програмата. 

Тя бе избрана по време на финала на "Българската песен на Евровизия" 2011, печелейки максималните 12 точки.

"Дано следващите, които представят България, да са по-добри от нас и да стигнат върха. Пожелавам им кураж и смелост, това им трябва! Сега няма да страдаме - предстои голям купон!", каза изпълнителката.

На финала в събота от този след този тур отиват Естония, Румъния, Молдова, Ирландия, Босна и Херцеговина, Дания, Австрия, Дания, Словения и  Украйна, които се присъединяват към другите, победители от първия полуфинал на 10 май - Сърбия, Литва, Гърция, Азербайджан, Грузия, Швейцария, Унгария, Финландия, Русия и Исландия. Плюс участниците в т.нар. Голяма петица - Франция, Германия, Испания, Италия и Великобритания

Умастниците бяха избрани за финалисти на базата на зрителско телефонно гласуване и вот на международно жури от музиканти (Гласуването бe 50% зрителски вот и 50% на селекционната комисия.).

Водещите на шоуто бяха трима - за трети път в историята а състезанието. Едно от най-популярните лица в Германия - Щефан Рааб, си партнираше с актрисата и телевизионна водеща Анке Енгелке и звездата на АRD - Юдит Ракерс.

Самият Рааб е участвал в "Евровизия" преди време. Той е и човекът, открил и продуцирал Лена Майер, фаворитката в конкурса през 2010. Тя ще представи Германия и в тазгодишното състезание.

Залата, в която се проведе събитието, е с капацитет от 54 400 седящи места, но поради изисквания за сцената и място за техниката, на живо го наблюдаваха около 24 000 зрители.

Както MySound.bg писа, Генова участва в националната селекция за песен на "Евровизия" с "One Life Is Not Enough" и се класира на второ място след Красимир Аврамов през 2009.

Бляскавият, но твърде политизиран конкурс започна да вълнува и родните зрители през 2005. Тогава България (както и Молдова), дебютира с "Лорейн" на Каффе и се издъни очаквано. Същата съдба, само че незаслужено, застигна и страстната мелодия "Let Me Cry" на Мариана Попова, която остана 17-а в класирането. Стоян Янкулов-Стунджи и Елица Тодорова заеха престижното 5-о място с изпълнението на "Вода", доказвайки, че Европа ни възприема най-добре, когато се придържаме максимално към националната автентичност. 

Първоначално страните участнички са само членовете на Европейския предавателен съюз. Те попадат в така наречения  Район на европейско излъчване – граничещ с Регион 1 на запад (мислена линия, прокарана на запад от Исландия), на изток достига до 40-я меридиан, 30-я паралел на юг, а на север включва западните части на Русия.

С времето обхватът на "Евровизия" се разширява, включват се изпълнители от Израел, Ирак, Турция, дори Мароко.

Самият концерт събира между 100 и 650 млн. зрители от целия свят, като се превръша в едно от най-дълговечните и най-гледани (неспортни) събития изобщо.     

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички