В ново измерение с Fusion Embassy довечера


В ново измерение с Fusion Embassy довечера

6656

Музикалната ракета на Фюжън Ембъси (Fusion Embassy), заредена догоре с експлозивно гориво, ще поведе публиката на вълнуващо пътуване към непознати галактики!

Излитаме от денс площадката на столичния клуб Mixtape 5 в 22.00 часа довечера, приканиха организаторите.

Тематичното Triple Release парти ще представи премиерно чисто нов материал от Fusion Embassy All Stars, Сурбахар (Surbahar) (на снимката вляво) и Digital Jazz Orchestra, допълнени със специален сет от EXo и Саундфория (Soundforia).

Събитието ще срещне българската публика за първи път с иновативни музикални проекти, смесващи фолкор от цял свят с модерни жанрове като дръм-ен-бейс, дъбстеп, ембиънт, IDM, броукън бийт, дръмстеп и и други.

Всички те ще бъдат представени премиерно в пълния си блясък на живо, заричат се участниците..

Fusion Embassy All Stars

Премиерата на Fusion Embassy All Stars се състоя на най-големия фестивал за балканска култура в Западна ЕвропаBalkan Trafik в Брюксел, само преди няколко седмици. Българската формация се радваше на огромен интерес от публиката и закри основната сцена на фестивала, на която по-рано се изявиха световноизвестни имена на балканската музика като оркестрите на Бобан Маркович и Горан Брегович.

Fusion Embassy All Stars е проект с акустична и електронна част, който включва диджей дуото от Пловдив Soundforia (победители във Fusion DJ Rally 2010), музиканти от Оратница (победители на Sofia Fusion Rally 2010) и певици от фолклорен хор Кипри. Заедно те създават магията, наречена Bulgarbeat в целия й блясък. Изнасилващ сърцето бас, фюжън и ембиънт елементи, тежък ритъм и български фолклорни мелодии, изсвирени и изпети върху електронните подложки. Всичко е на живо, всичко се случва в момента и публиката може да се докосне до онази пресечна точка между традиция и съвременност, старо и ново, която води Fusion Embassy напред в пътешествието им в света на музикалното откривателство...

Субахар

Surbahar (в превод - мечта) е сравнително нов музикален проект, отправящ поглед към мистичната традиция на Индия, натоварена с неугасващо от хилядолетия очарование. Основна фигура в него е Павел Стойчев (Bluba Lu, "Жълта музика", Tubifex, Band Оf Mad Women), който определя стила си като етно ембиънт. Електрониката е допълнена от живо изпълнение на български кавал (Ясен Мишачук), флейта и саксофон (Димитър Бакърджиев), китара (Даниел Елисеев) и вокал (Десислава Петрова). Всички те пътуват през планети, звезди и галактики, пренасяйки публиката в своето измерение на крилете на музиката. Първият им албум е издаден под шапката на индийската звукозаписна компания "Чил Ом Рекърдс" (Chill Om Records), а от индийското списание на "Ролинг стоун" още преди това им спретват подробно представяне. Година след успешния Тhe Om Remains the Same, Сурбахар за първи път ще представят новия си електро-прогресив материал, озаглавен Passenger Of The Galaxy у нас...

Digital Jazz Orchestra

В своето ядро Digital Jazz Orchestra е основан на база импровизационна манипулация на електронни звуци, в комбинация с изпълнения на акустични инструменти и глас на живо. Подобно на ускорителя в Церн, проектът сблъсква елементарни музикални частици от два синхронизирани компютъра, отварящи черна дупка за съзнателни пътешествия.

EXo

Технократ-меломан, EXo е забъркан в турболентния клубен ъндърграунд над  10 години. Своеобразен посланик на дъбстеп вълната в България от 2006 до днес, част от лейбълите HMSU и MIRIZMA, той се подвизава спокойно в целия спектър на електронната музика.  Импровизира и на живо с джембе, тарамбука и дори бийтбокс и е увлечен по неравноделните ритмични конструкции. В послено време разкрива и интереса си към футуристичните превъплъщения на модерния дръм енд бейс, откривайки неочакваните хоризонти на стилове, като Drumstep, IDB и Autonomic. В рамките на Triple Release партито ще представи концептуален силно дъбиран сет - пъстра селекция от различни етно, дъбстеп и дръм енд бейс стилове зад пулта и на живо.

Soundforia

Саундфория е проект, стартирал през 2006 година с цел популяризиране на некомерсиална електронна музика в България. Групата е съсредоточена предимно върху прогреса и адекватното възприятие на музикални стилове в сферата на разчупения бийт, модулирания бас и етно дъб елементите - (дъбстеп, дръм-ен-бейс, даунтемпо, дръмстеп и брейк бийт).  След старта си като промоутъри, изпълнителите започват да правят авторска продукция преди около година и победата на Fusion DJ Rally е големият тласък на сериозното им развитие. Техни парчета вече са в сетовете на множество български и световни продуценти, а диджейските им изяви у нас и в чужбина зачестяват. Сетовете им са пътуване от магията на Балканите до мистиката на Далечния Изток.

С работата си по Fusion DJ Rally и като част от проекта Fusion Embassy All Stars, Asian Detective и Zinnat стават безспорни пионери в новия стил – Bulgarbeat

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички