Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Мая Нешкова поиска прошка с песен-молитва


Мая Нешкова поиска прошка с песен-молитва

5811

Мая Нешкова поиска прошка от планетата майка земя от името на цялото човечество за всички негови грехове чрез новата си балада "Молитва".

Нейната премиера бе във втория авторски симфоничен концерт на съпруга й – композитора Кирил Икономов, "За да има живот".

Както MySound.bg извести, събитието бе в зала 1 на НДК снощи. Песента бе гвоздей на програмата в рецитала на звездата. За нейния текст тя неслучайно се довери не само на една от най-добрите български поетеси, но и една от най-мъдрите българки – Жива Кюлджиева. Проектът е най-сериозният в досегашната кариера на Мая Нешкова и за да го представи по най-блестящия начин, тя предпочете съпровода на най-добрия български оркестър – Софийската филхармония, под диригентството на Кирил Ламбов. Публиката в пълната зала възнагради подобаващо не само "Молитва", но и всички произведения на Кирил Икономов, изпълнени на концерта. Друг пирон в рецитала бе финалната част из рок операта "Походът на влъхвите", чрез която музикантите призоваха хората да не забравят за доброто дори в най-трудните времена, в каквито живеем днес. С целия концерт Кирил Икономов направи своя поклон пред Жената, затова и част от приходите отиват за благотворителност – композиторът и певицата са лица на кампанията за борбата с рака на гърдата. Повече от 150 музиканти се качиха на голямата сцена, за да изразят съпричастието си чрез изпълненията. Освен Софийска филхармония, заедно с Нешкова бяха хоровата капела Светослав Обретенов с диригент Люба Пешева, солистите Зорница Дамянова – сопран, Марио Николов – тенор, Минко Ламбов – пиано и Иван Христов – тромпет, както и актьорите Нели Топалова и Даниел Цочев, които се изявиха като водещи на спектакъла.

Любопитното е, че изпълнителката на хита "Честит рожден ден" се събра отново с колежките си от легендарното трио Обектив, с които е започнала кариерата си преди 30 години – Ваня Теохарова и Лика Ешкенази. Заедно с двете певици във вокалната група се включиха и близначките на Мая Нешкова и Кирил ИкономовЙоана и Весела. Черешката на тортата беше грандиозният финал, дирижиран от самия маестро Кирил Икономов, който показа класата си и на диригент.

Голяма част от музикалната гилдия, както и доста видни особи, уважиха премиерата на "За да има живот"  – режисьорът академик Хачо Бояджиев, композиторите Тончо Русев и Недко Трошанов, певецът Мустафа Чаушев, дългогодишният тонрежисьор на студио "Балкантон" Деян Тимнев, най-добрата българска пианистка професор в кралската академия на Банкок - Мина Иванова, актьорът, изиграл Бойчо Огнянов от "Под игото" – Мирослав Миндов, бившият министър на културата Георги Йорданов, бившият началник на Генералния щаб на Българската армия генерал Цветан Тотомиров, генерал Андреев и легендарния генерал Кирил Войнов. Много от присъстващите отрупаха с цветя маестрото след края на концерта и благодариха за вълшебството, с което ги е дарил чрез музиката си. Видният културтрегер Здравка Сиракова, която не пропуска нито един сериозен концерт в зала "България", сподели на всеослушание, че такова нещо не е виждала от 40 години – Филхармонията и хоровата капела Светослав Обретенов са звучали толкова различно и божествено. Музикант от Акага пък въодушевено разказваше на свои приятели и колеги, че все още не може да повярва, че подобен концерт е българска продукция. "Гордея се със своя ученик Кирил Икономов – изключителен е", заяви пред сълзи професор Емил Янев, който бе консултант на концерта и си тръгна най-щастлив от залата. Много почитатели изразиха възхищението си в страницата на Мая Нешкова във Фейсбук, както и чрез съобщения на двата й лични профила и в този на Кирил Икономов.

Всички те признават, че се чувстват заредени с много положителна енергия от музиката на маестрото и прекрасното й изпълнение. Този проект може да се покаже навсякъде по света и е триумф на българската култура – така в едно изречение може да се обобщи премиерата на "За да има живот".

Сетлист на "За да има живот"

Пей, сърце
Ориент Експрес
Изгревът на слънцето
Аз не знам кога морето плаче
Жажда
На сбор
Шехеразада
Добре дошла, любов
За да има живот
Походът на влъхвите
Молитва
Любов
Карнавал
Обичам те
Ден
Честит рожден ден

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички