Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Burlesque DeLuxе отново в България


Burlesque DeLuxе отново в България

5719

Бурлеска треската се кани отново да покори България.

Шоуто Burlesque DeLuxе предстои във Варна и в София (съответно) на 20 май, петък, и 21 май, събота от 21 ч.

Изявата в морския град е в клуб Vintage 33 (в хотел "Черно море"), а в Sofia Live Club.

В обиколката ще се включат отново изпълнители от нашумялата френска трупа Neo Retro, чаровната Lady Flo и закачливата Mademoiselle Ô, които взеха акъла на столичани неотдавна. Организаторите от The Smugglers Collective обаче канят за пръв път сега най-известните бурлеска танцьорки на Великобритания, а именно - Annette Kellow, Banbury Cross и Agent Lynch.

Изявите ще бъдат своеобразно пътешествие през историята на бурлеската - от 20-е години и зората на кабарето и чарлстона, до 50-е и 60-е години и златните години на холивудското кино и Мерилин Монро. Специален гост на Burlesque Deluxe ще бъде един от най-добрите водещи на подобни събития в Европа, белгиецът Ben Mouling, познат на публиката от последното издание на Sofia Burlesque Revue през януари.

Mестата във Варна са силно ограничени, което превръща спектакъла в наистина екслкузивно и бутиково събитие. За софийския гастрол на Burlesque билетите също са с лимитирана бройка за удобство на публиката, подчертаха организаторите.

Билетите - чрез мрежата на Ticketstream: Office 1 Superstore, M-tel, "На тъмно", Orange, Техномаркет, както и на ticketstream.bg. Пропуските са на цени между 40 и 80 лв. в зависимост от разстоянието до сцената, като местата от 80 лв. ще бъдат във ВИП-зона непосредствено пред сцената. Местата са седящи и към всеки закупен билет ще има и чаша шампанско Veuve Clicquot – с комплимент от организаторите.

За музикалното оформление на вечерта ще се погрижат суинг контрабандистите от The Smugglers Collective. Те специализират в правенето на суинг партита по света и у нас над 4 години, като в сетовете си предлагат най-доброто от суинг, рок-ен-рол и ритъм-ен-блус музиката от 40-е години до днес. Неуморният тандем се превърна в неизменна част от нощния живот на София, подгря световноизвестните оркестри на Duke Ellington и Глен Милър (Glenn Miller) на концертите им у нас.
 

В едър план:

Lady Flo и Mademoiselle Ô (Париж)

Чаровните французойки ще ни върнат в лудите години от началото на 20 в., в декаденството на берлинското кабаре и чарлстона, сцената на световноизвестния клуб Cotton или нямото кино.

Annette Kellow (Лондон)

Бурлеска танцьорката с огнено червени коси ще пренесе публиката в 40-е години на миналия век, когато всички са се прекланяли пред фаталните жени.

Banbury Cross (Лондон) (на снимката)

Mерилин Монро ще оживее за нас чрез своята двойничка, която ще представи епохата на 50-е години, златната ера на холивудското кино и пърформънси, вдъхновени от самата Мерилин.

Agent Lynch (Лондон)

60-е години на 20 в. са известни с манията по Джеймс Бонд (James Bond) и Барбарела (Barbarella). Agent Lynch ще изненада публиката, превъплъщавйки се в ролята на една истинска James Bond Girl.

Към Burlesque DeLuxе отново ще се присъедини още едно световноизвестно име – Perrier.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички