Аларма Пънк Джаз за Деня на детето


Аларма Пънк Джаз за Деня на детето

4574

Поредните - и последни за сезона банди, в афиша на "Аларма Пънк Фест", са Soviet Soviet и Ксетофон.

Концертът им е в столичното кино "Влайкова" от 21 часа на 1 юни.

Вход: 8 лв

На финала на един изкючително силен пънкарски (и джазов) сезон, включващ шведски пост-ембиънт-рок, нюйоркски анти-фолк, калифорнийски нойз-поп, словенски примитивен блус и княжевски театрален дарк-джаз, организаторите от "Аларма" са подготвили и достоен завършек, с който фестивалът излиза във ваканция до септември.

Кино "Влайкова" е избрано неслучайно. За Soviet Soviet (пост)съветската атмосфера е повече от задължителна. Иначе формацията, въпреки името си, не идва от бившите съветски републики и не свири носталгични песни от времето на Октомврийската революция. Музикантите са италианци от морския курорт Песаро, който, както се оказва, е известен не само с ренесансовите си дворци и резигиозните паметници, но и със своя пънк.
 
Soviet Soviet  (на снимката) са класическо пауър-пънк трио за китара, бас и барабани (поименно: Алесандро Константини, Андреа Джиомети и Алесандро Фери), щипнало по малко от Joy Division, Sisters Of Mercy и Дед Кенедис (Dead Kennedys), но със свое собствено лице и собствен глас.

Името на групата, подобно на други имена (Дюран Дюран, The The, Майор Майор или Цветан Цветанов) създава онази специфична атмосфера на "ехолалия", позната ни така добре от "Закуска за шампиони" на Кърт Вонегът, и пренесена сякаш и в песните им - всяка следваща, построена като вариация на предишната (поне ако съдим по второто им ЕР, наречено лаконично "2 градуса") - докато се получи лавиноообразен ефект на сцената.

Вечерта ще открият други герои на "Аларма Пънк Джаз" и "Аларма срещу расизма и дискриминацията" - група Ксетофон (със специалното участие на Светльо, фронтмена на група АС, зад барабаните).

Цялото събитие ще се предава пряко по програма "Христо Ботев" на БНР (92.9 FM) от 21.30 ч. И като финална гала на "Аларма Пънк Джаз 5 1/2", и като протестен концерт срещу расизма и ксенофобията, насаждани в центъра на София от фанатични шпиц-команди, ползващи се с парламентарен имунитет.

Кино "Влайкова" e на улица "Иван Асен II" N 11.

Още - на:

 www.myspace.com/alarmapunkjazzfest
www.myspace.com/sovietsoviet
www.myspace.com/ksetofon
www.bnr.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички