Теодосий Спасов омагьосва с фолк квинтет в Студио 5


Теодосий Спасов омагьосва с фолк квинтет в Студио 5

5901

Теодосий Спасов фолк квинтет ще сподели с публиката на Студио 5 музиката, която им донесе грандиозен успех по време на американското им турне (Лос Анджелис, Сан Диего, Финикс, Лас Вегас).

Концертът на родните витруози е от 22 часа днес.

Формацията ще се представи в състав: Теодосий Спасов (кавал, вокал), Пейо Пеев (гъдулка), Иван Георгиев (гайда), Генадий Рашков (тъпан) и Петър Миланов (китара, тамбура).

Първият кавалджия на света и неговият Фолк Проджект бенд са в състояние да изправят на крака интернационална публика. Техните завладяващи изпълнения, наситени с богатата чувственост на традиционните български музикални инструменти, докосват и най-съкровения вътрешен мир на слушателите. Музикантите умело ще поведат публиката през всички емоционални състояния, за да я екзалтират с магията от звуци, която създават.

Теодосий Спасов (кавал, вокал) е музикант с огромен кръг почитатели по цял свят. Стилът му е уникална комбинация от фолклор и джаз. Оригиналните му идеи събират музиканти от различни жанрове. Той беше първият, който започна да свири джаз на кавал, а смесването на народната музика с елементи на джаз и класика са в основата на почти всичките му авторски пиеси. Не случайно за него казват: "Спасов създава нов музикален жанр".

Пейо Пеев (гъдулка) прави първите си професионални стъпки с ансамбъл Филип Кутев. Солист е на оркестъра за народна музика на БНР. Двукратен носител на престижната награда "Златна гъдулка" на името на големия гъдулар Янко Петров (1996 и 1997). Участвал е в световно турне с Мистерията на българските гласове в Хонконг (1997) и е един от създателите на формация Академика (1998). Активно концертиращ, той участва в съвместни проекти с виртуозите Иво Папазов, Петър Ралчев, Стоян Янкулов.

Иван Георгиев (гайда) е завършил Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. В момента работи към факултета на Академията и редовно концертира с Националния оркестър. Участвал е в турнета с Мистерията на българските гласове и е акомпанирал на прочутия квартет Славей. Редовно участва в международни фестивали за гайда.

Генадий Рашков (тъпан) е роден в българското село Суворово в Бесарабия. В продължение на четири години свири в българския ансамбъл към Молдовския филхармоничен оркестър в град Taraclia. От 2004 Генадий е част от ансамбъл Филип Кутев, с който изнася концерти в "Ройъл Албърт Хол", Лондон, "Експо 2005", Япония, а също има и многобройни участия по време на официалните посещения на българския президент и министър-председател в чужбина.

Петър Миланов (китара, тамбура) започва да свири на 6-годишна възраст. Завършва музикалното училище в Широка лъка със специалност тамбура и пиано. Обича да експериментира и смесва различни музикални техники. Прави записи и свири на китара, бас, бузуки.

Работи и концертира с ансамбъл Филип Кутев в момента.

Билети - на касата в Студио 5, Билетен център, НДК, и онлайн на:

www.eventim.bg

www.ticketsbg.com

www.ticketstream.bg

www.ticketpro.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички