Асен и Милена груп смеси уникално фолклор, класика и джаз


Асен и Милена груп смеси уникално фолклор, класика и джаз

8994

След двугодишни изяви в България (а поотделно и извън нея) Асен Маринов и Милена Караджова издадоха своя съвместен дебют - "На среде земя".

В Асен & Милена груп участва и кавалджията Християн Георгиев, прочут от участията си в Оратница и Мерудия.

Триото посрещна ценителите на изисканото звучене на презентацията на проекта в клуб Студио 5 оная вечер.  

Стартът бе в 19.00 ч. Още първата пиеса развълнува публиката с уникалната комбинация от традиционни родни мотиви, класика и джаз. Такова е и звученето на всички пиеси в "На среде земя". Именно това очакваше аудиторията. Или поне онази част от нея, която познава предишните албуми на Караджова - "Пробуждане" и "Помежду", документирали с модерен поглед вечната песен на Родопите.

Към гласа на Милена и класическата китара на Асен Маринов, популярен и като солист на формация Епика, се присъедини и кавалът на Християн Георгиев. Така магията получи завършен (и съвършен) вид (разбирай - саунд). Магия, която трудно може да се опише с думи. Тя може само да се съпреживее.

Хармониите на триото изпълниха публиката със спокойствие, рисувайки с цветна енергия красиви природни картини и позитивни човешки състояния.

Приятна изненада бе включването на Светлана Пенчева с нейното (божествено) виолончело, и струните на Славчо Николов. Да - същият от Б.Т.Р., когото сме свикнали да виждаме на какви ли не рок сцени. Само че тук музикантът (между Милена и Асен на снимката) пусна жиците да "пеят" класика. Рокаджията е отдавнашен приятел на Маринов, двамата са състуденти от класа по класическа китара.

Събитието градира, когато на сцената се появи Петър Йорданов- Бъни (Оратница, Румба Афисионадо, Акустик Соул (Acoustic Soul): да доукраси концерта с ритъма на колоротния си тъпан.

Кога минаха два часа, не стана ясно за никого от публиката.

Посрещнахме с горещ аплаус формацията за бис.

Пред такава музика и изпълнители: винаги на крака!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички