Бели нощи с Pendara Ethno Project в Разград


Бели нощи с Pendara Ethno Project в Разград

5453

Нина Николина и Калин Вельов ще представят своя Pendara Ethno Project в Разград довечера.

Изявата е в рамките на фестивала "Белите нощи на Разград".

Той е посветен на културно-историческото наследство на Лудогорския край – паметниците на културата, историческото минало, фолклор и традиции. Тази година е неговото 5-о издание.

Провежда се винаги на Еньовден – 23 и 24 юни. Музеите и галериите отварят в две поредни нощи врати за граждани и гости на града. В тях влизат останалите културни институти и ги оживяват със силата на своите изкуства.

Втората нощ е посветена на античната история на Разград и се провежда в археологически резерват "Абритус" - част от стоте национални туристически обекта.

Програмата  ще започне в светлата част на нощта - 18.30 ч., с възстановка на битка между римляни и готи край Абритус, в която загиват римският император Деций Траян и неговият син, с което ще бъде отбелязана  1760-а годишнина от сражението.

Кулминацията на вечерта е концертът на Нина Николина и Калин Вельов и огненият спектакъл "Криле в огъня" на тетрална група ТЕМП - Враца.

Изявата ще се проведе на открито, сред руините на вила "Урбана"-  част от експонирания археологически резерват "Абритус".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички