Morcheeba на Loop Elevation 2011


Morcheeba на Loop Elevation 2011

3224

Новината, че фронтменът на Джамирокуай (Jamiroquаi) - Джей Кей, си е навехнал крака и няма как да пее в първата вечер на фестивала Loop Elevation в Разлог, разочарова меломаните, но не ги прогони.

Слухът, че певецът е пострадал и няма да се изяви у нас, обиколи Пирин още в ранния следобед. Разбра се, че недоволните фенове ще получат обратно парите си, ако не си оползотворят билетите. Така и така сме били път до тук, няма да се връщаме, мърмореха недоволни момчета от Гърция.

Марк Елиът, главният организатор на фестивала, излезе на сцената и обясни, че Джей Кей е настанен в столична клиника, извини се на публиката и благодари, че са доказали, че фестивал от такава величина може да се случи и в България.

Със или без Джамирокуай, шоуто трябваше да продължи.

Но успя ли Elevation да достигне висините на фестивали от ранга на Exit или Sziget, каквото бяха амбиции бе заявил?

От гледна точка на организацията, има още много какво да се иска.

Стартът на събитието беше отложен с над два часа. Което беше една от причините българското участие да бъде посрещнато само от неколцина фенове. В 14.30 на сцената излязоха една след друга родните банди Jeremy, Моникс (Monyx), Tri O Five и Остава. Малобройната публика се дължеше и на огромната опашка, която се изви пред входовете на фестивала. Това до голяма степен беше и причината повечето от феновете на Стерео ЕмСис (Stereo MC’s) да се наложи да ги слушат изнервени отвън. Въпреки че зоната пред главната сцена не се напълни, това не попречи на култовата група да взриви публиката в 18 часа.

Освен абсолютните хитове като "Connected", "Step It Up" и по-новото парче "Black Gold", групата представи премиерно песни от следващия си албум, който ще излезе през август. Въпреки че британците гостуват за четвърти път в България, родните фенове доказаха, че са предани на Роб Бърч и компания. Впечатление направиха и двете весели бек вокалистки, които предизвикваха овациите на публиката с плътните си гласове и с фамозната хореография.

Малко преди 20 ч. градусът на настроението се повиши още повече с излизането на следващите изпълнители. Въпреки своя по-лежерен саунд, Морчийба (Morcheeba) заслужиха любовта на българските си почитатели още на предишната си визита у нас. Чистият кадифен глас на шоколадовата певица Скай Едуардс (на снимката) озари публиката на фона на залязващото слънце. Позната с това, че сама измисля дизайна на своите сценични костюми, гласовитата дама смая феновете си с уникална рокля на ирландско каре. Но това, с което най-вече спечели публиката, беше призивът й към присъстващите  още след втората песен да прескочат загражденията, издигнати между почти празната фен зона, точно около сцената, и останалата публика. Така по време на първата част на концерта си групата подхвана една малка битка срещу организаторите на фестивала и най-вече срещу охраната, която първо пусна хората близо до сцената, а после започна отново да ги гони. Стигна се дотам, че Скай помоли всички с "оранжево облекло" (цветът на фланелките на гардовете), да напуснат концерта. "Момчета, какво, по дяволите, правите?! Оставете хората да се забавляват", викаше певицата, докато охранителите изкарваха феновете един по един.

Интересните случки по време на концерта не спряха дотук. Неизвестно момиче от тълпата пред сцената показа среден пръст на Скай, която от своя страна върна жеста и подкани цялата аудитория да се включи в "отмъщението", а публиката като че ли само това чакаше. "За първи път някой ми показва среден пръст! Заслужава всички да "върнем жеста", призова певицата.

(Следва многоточие (...), пак се изложихме щото!:(

Стандартна остана единствено висотата на изпълненията на Морчийба. Наред с парчета като "Blood Like Lemonade" (дало име на последния им  засега проект от 2010) и "Slow Dоwn" (от "Charango" (2002), в репертоара присъстваха и песни и от новия, все още неиздаден диск на формацията. Разбира се, по неписано правило, музикантите запазиха най-доброто за края. Като преди това ни  успокоиха, че Рим не е създаден за един ден.

Хъртс (Hurts) наелектризираха публиката с магнетичното си изпълнение, а за финал, първата вечер на фестивала беше закрита звездно от Паров Стелар (Parov Stelar), които се наложиха като истинските хедлайнъри на вечерта.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички