Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Parov Stelar на Loop Elevation 2011


Parov Stelar на Loop Elevation 2011

3406

Царете на електро-суинга разтърсиха подножието на Пирин в първия ден от отменения впоследствие фестивал Loop Elevation 2011.

Въпреки че Хъртс (Hurts) заявиха хедлайнърска позиция след отпадането на Джамирокуай (Jamiroquai), именно Паров Стелар (Parov Stelar) бяха черешката на вечерта, като (почти) ни накараха да забравим за липсата на веселия Джей Кей. Огромната тълпа от фенове напълни пространството около сцената, чак до денс арената, които скачаха и пееха под звуците на модърн суинга, с който люляха Паров Стелар.

Самият Паров и неговата група са за втори път у нас. Музикантите дебютираха убедително пред българска публика през ноември 2010.

Изпълнението им под звездите обаче надмина и най-смелите ни очаквания. Светлинното шоу, черно-белите ретро визуализации и перфектният саунд направиха посетителите на фестивала свидетели на едно наистина грандиозно шоу.

Вокалистката Клио Пантер (на снимката), облечена в черен футуристичен костюм, наподобяващ пантера, извиси уникалната си бленда над тълпата.

Цялостното изпълнение на групата беше по-скоро като на грандиозен концерт, отколкото като част от фестивал. По време на наелектризиращото шоу прозвучаха парчетата "Baska Brother",  "The Paris Swing Box", "The Phantom" и  "The Snake" – все в характерната саунд стилистика, превърнала Паров Стелар в толкова популярна в Европа формация за по-малко от година. По начина, по който се развива нейната кариера, може да се предскаже наистина бляскаво бъдеще. Именно те бяха и единствената група, която излезе на бис и най-накрая се поклони на публиката.

Представянето на австро-унгарския бенд беше на световно ниво и това по някакъв начин ме накара да си задам въпроса дали Разлог бе готов за изпълнители от такъв ранг? Успя ли Elevation да покрие големите очаквания!? Докато на изявата на Морчийба (Morcheeba) неизвестно червенокосо момиче показа среден пръст на вокалистката, по време на биса на Паров Стелар към екстравагантната Клио полетя бутилка от тълпата.

Въпреки че фронтдамата успя да се предпази, опитът за "покушение" си остана доста странна изява за фестивал, заявяващ желание да се превърне в европейско явление.

Поведението и на организаторите, и на нашата мила-родна-а-вероятно-и-къркана-или-по-някакъв-друг-начин-омаяна публика показа в първата вечер на събитието не само, че не ни достига опит за подобни масови прояви, но и че ще мине много време, докато се научим как да го правим...

Имам предвид като хората, като европейците, към които претендираме да се числим...

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички