По жицата към Иисус


По жицата към Иисус

4165

Проектът "Testimony Two" на Нийл Морз (Neal Morse) ще бъде представен в "Картини от една изложба".

Предаването за концептуални албуми е в ефира на програма "Хоризонт" по БНР всяка събота след новините в 21 ч.

Когато през октомври 2002 се разнася новината, че основната фигура в калифорнийската група Spok's Beard - Нийл Морз, я напуска след най-успешния й албум "Snow", мнозина от привържениците на групата, както и на проекта Трансатлантик (Transatlantic), са разочаровани.

Но не за дълго, защото през следващата година се появява двойният самостоятелен диск на виртуозния китарист - "Testimony" ("Свидетелски показания"), в който има всички характерни елементи от тези две формации, а темите на отделните пиеси съдържат автобиографични елементи и започват с отчаяните опити на Нийл да стане знаменитост, успехите му като суперзвезда и постигането на прозрението за смисъла на живота чрез вярата в Бог.

Междувременно се оказва, че раздялата му с Трансатлантик не е окончателна. След няколко години (лятото на 2009) бандата се събира, издава нов албум ("The Whirlwind") и тръгва на турне, припомня водещият на предаването Сергей Шишов.

"Когато през юни 2010 се върнахме от турнето с Трансатлантик, започнах да пиша книга, в която разказвах моята история. И тогава у мен се появи усещането, че има още нещо, което трябва да направя. В края на лятото на същата година вече бях готов с първия вариант на книгата като през цялото време в мен нахлуваха множество музикални идеи, които нямах време да оформя. Записвах ги в най-груб вид като отделни песни и теми и към края на октомври, когато издателите приеха книгата ми, започнах да работя върху този материал. В самото начало нямах представа за какво става дума. Тогава получих имейл от един приятел от Холандия, в който ме питаше дали съм мислил да направя "Свидетелски показания - втора част". Не бях мислил, честно казано, но идеята му дойде точно навреме и започнах работа в тази насока. Спомних се, че в първата част на "Показанията" не влезе историята за болестта на дъщеря ми Jayda и нейното оздравяване, а имах и други сюжети, които се обединиха около замисъла да разкажа за това какво ми се случи в годините със Spok's Beard, за успеха, който имахме, моите лични битки и защо ги напуснах, но най-вече за вярата ми в Иисус Христос", разказва Морз.
 
За този проект той кани Майк Портной (Mike Portnoy) (екс-Dream Theater, Трансатлантик) и Randy George (Ajalon), а специални гости са Nick D'Virgilio, Alan Morse и Dave Meros (Spok's Beard), Стив Морз (Steve Morse) (Дийп Пърпъл) (Deep Purple), Paul Bielatowicz (Carl Palmer Band), Matthew Ward - (2nd Chapter Of Acts), както и вокална група и музиканти от Нешвилския симфоничен оркестър

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички