Блус Трафик, Немо и Асамбленд на обща сцена под Рилските езера


Блус Трафик, Немо и Асамбленд на обща сцена под Рилските езера

5628

Рила ще бъде подвластна на рок и блус саунда, който ще озвучи планината точно в 19.30 ч. днес.

"Виновници" за концерта са  групите Немо (на снимката), Асамбленд  (Assamblend) и Блус Трафик (Blues Traffic). Събитието, което стана традиция вече, ще се състои пред хотел "Лира" на Паничище. Инициативата е по идея на Николай Табаков - барабанист на Блус Трафик.

Момчетата от Немо са поканени да се включат в концерта за пръв път. Те споделиха пред екипа на музикалната си компания "Виталити Мюзик", че са много ентусиазирани. Дори преди самото събитие за тонус предвиждат разходка до Скакавица, а в неделя и до Рилските езера.

Другите две формации, които ще разтърсят Рила, са добре познатите на публиката пловдивчани от Асамбленд и "трафикантите" от Блус Трафик.

Немо

(www.nemoband.com)

Групата е създадена през 2004. Музикантите се определят като "квартет от четири различни характера", опитващ се да намери общи изразни средства на територията на грънджа, британския рок и алтернативната музика. Към днешна дата бандата е в състав: Алек (вокал и китара), Тео (китара), Шарки (барабани), Явор (бас китара). Немо бяха определени за група на месеца на БГ радио. Момчетата участваха в "Евровизия" 2006, на фестивала Spirit Оf Burgas, Seattle Night, Green Rock Fest, Jack Daniel’s Battle Оf Тhe Bands България 2011 Още първото видео на групата - "Песен в до диез (Cis 137)". привлече вниманието на ценителите на оригинаното звучене, онагледено в семпли, но интригуващи кадри.

Блус Трафик

(http://www.bluestraffic.com/)

Божидар БановПорто – китара и вокал, Мирон – бас китара, Красимир Табаков – китара и вокал, Николай Табаков – ударни. Групата е създадена през 1997. Стилът й е ориентиран към електрическия блус и блус-рок. Запазена марка на бандата са китарните импровизации и експресивна ритъм секция. В репертоара й са включени освен "задължителните" кавърверсии, така и много авторски парчета, добре познати на почитателите на групата. Изявите на музикантите са предимно на клубна сцена. Освен това запомнящи са участия им на "Бургас Блус фест", Spirit Оf Burgas, ежегодните концерти в Рила, както и изданията на фестивала "Рок в Рила" с участието на покойния вече Вили Кавалджиев.

Асамбленд

(http://www.myspace.com/assamblend)

Свилен Панков (бас), Димитър Йовков (китара и вокал) и Ивайло Христов (ударни) се събират в началото на 2007. Тогава е и първата им изява пред публика - концерт в клуб "Найлона", Пловдив. Обединява ги страстта им към рок класиката, блуса, грънджа и фънка. В репертоара им са кавъри на класически рок парчета от 70-е, 80-е и 90-е години, в това число парчета на Лед Цепелин, Доорс, Крийм, Ролинг Стоунс, Гранд Фънк, Крийм, Джими Хендрикс (Jimi Hendrix) и други. За уникалния саунд, който връща слушателите десетилетия назад, без съмнение допринася и смесицата от различни инструменти.

"Стремим се да свирим вдъхновени кавъри", коментират момчетата. "Хубаво е нещата да се правят с усет, а не просто да ги копираш и усъвършенстваш", допълват музикантите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички