Pain Of Salvation с първи концерт в България


Pain Of Salvation с първи концерт в България

5084

Пейн Ъф Салвейшън (Pain Of Salvation) ще изнесат първия си концерт в България по покана на "АБВ Про" и по повод 10-годишнината на най-популярния български рок/метъл сайт Metal Katehizis.

Събитието ще се състои в столичната зала "Юбилейна" на 8 октомври, събота.
 
За шведската прогресив метъл банда 2010 бе звездна година: отбелязана с вихрената поява на успешния албум "Road Salt One", участие в многобройни класации и големия шведски фестивал Melodifestivalen, скандални видеоклипове и последвало турне. То включи шоута в Индия и Южна Америка и през 2011, като бе увенчано с триумфалната поява музикантите на френското издание на Hellfest.

На хоризонта обаче се задава и следващият им диск - "Road Salt Part Two", който ще бъде издаден от InsideOutMusic/EMI, у нас - в каталога на "Анимато Мюзик", на 29 септември.

"Road Salt Two - 12 концерта за потен чакъл, асфалтови пеперуди, девствени пътища и смели решения", поредното емоционално и софистицирано музикално предизвикателство към феновете на култовите шведи.

Вече е известна и групата, подгряваща на предстоящото турне, което ще мине и през София – това ще са финландците Von Hertzen Brothers. Четвъртият студиен албум на психиделичните рок експериментатори братя Von Hertzen - "Stars Aligned", излезе през март. Предишните два - "Approach" и "Love Remains The Same" се сдобиха със златен статус във Финландия и заеха челните места в националните класации.

"Подбрахме изключително внимателно бандата, с която ще работим на турнето Road Salt Two тази есен. Имам желание да представя носителите на "Грами" (Grammy) - The Von Hertzen Brothers, на нашите фенове още откакто чух за пръв път албума им "Love Remains The Same". За нас ще е чест те да ни придружават като отваряща банда", обяснява лидерът на Пейн Ъф Салвейшън - Даниел Гилденлоу (Daniel Gildenlöw).

"Голямо удоволствие е за нас да обявим първите дати от турнето ни в подкрепа на "Road Salt Two". С никой друг албум не сме били толкова нетърпеливи да се отправим на път. "Road Salt One" и "Road Salt Two" поотделно са доста впечатляващи, но, събрани заедно, се певръщат в нещо страховито. Един жесток звяр - същество, създадено да бъде на път", не крие фронтменът.  

В допълнение от лагера на шведите дойде и вестта, че те самите ще бъдат специален гост в голямото турне на метъл иноваторите Опет (Opeth), което ще стартира през ноември и включва над 20 дати в Западна Европа.

Въпреки изключително натоварения график за края на 2011, това е само началото на голямата обиколка Road Salt Two. Групата планира изяви и през 2012.

Продажбата на билети за концерта у нас - чрез мрежата на Eventim.bg. Цената на първите 50 промоционални бройки е 36 лв.

След изчерпването им пропуските ще струват 42 лв., а в деня на събитието - 46 лв.

Още - на:

www.painofsalvation.com

www.myspace.com/painofsalvation

www.facebook.com/painofsalvation

www.twitter.com/road_salt

www.vonhertzenbrothers.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички