Скандал сваля от ефир Губя контрол, когато


Скандал сваля от ефир Губя контрол, когато

5841

Миро вече няма да губи контрол.

За ужас на феновете той спира да пее хита "Губя контрол, когато", който разби родните класации през последните години. Причината е конфликт с композиторите Ясен Козев и Крум Георгиев, с които делят авторските права за парчето. "Става въпрос за нерегулирани отношения "продуцент-автор", заяви Светла Русева, PR на звездата, цитирана от "Дартс Нюз".

Драмата лъсна след като Миро изненадващо изпрати писмо до музикалните редактори на телевизии и радиостанции, с което моли хитът да бъде свален от ефир.

Уважаеми колеги,

В качеството си на продуцент на звукозаписа и видеоклипа на "Губя контрол когато", съавтор на аранжимента и автор на текста на песента, моля, да бъдат спрени от ротация песента и видеоклипът на "Губя контрол, когато" в радио и ТВ ефира.

Благодаря ви предварително. Извинявайте за причиненото неудобство.

Приятна ваканция !

1 август, 2011

София

Песента е регистрирана в "Мюзикаутор" като дело на няколко автора. Само продуцентът, който в случая е Миро, може да поиска парчето да се свали от ефир. Заради претенциите на Ясен и Крум той реши, че е по-добре тя да не се върти, разкриха хора от обкръжението на певеца.

Истината според Ясен Козев и Крум Георгиев е друга, докладваха от пресщаба им."Решението на Миро да спре от ротация "Губя контрол, когато" е в отговор на изпратената от авторите на музиката и аранжимента на парчето нотариална покана, с която те забраняват на Миро да изпълнява на публични места произведението им. Това означава, че Миро няма да може да пее на живо парчето по участия и турнета, нито пък да го използва по какъвто и друг начин. Причината да бъде изпратена нотариалната покана, е че Миро е в грубо нарушение на Закона за авторското право и сродните му права и от 2008 година насам не е уредил отношенията си с основните автори на песента", се казва в официално изявление на Ясен и Крум.

"Ние искаме феновете на "Губя контрол" да могат да се радват и да слушат парчето още дълго време, но от друга страна сме убедени, че законите в България трябва да се спазват. Принудихме се да направим тази крачка, защото е крайно време да се спре практиката изпълнителите да не се съобразяват с труда на авторите и техните права", каза Ясен Козев.

Миро като продуцент можел да поиска спирането на парчето от ротация, а те да му забранят да го пее.

Засега певецът предпочита да запази мълчание в скандала. Козев и Георгиев са автори на песента "Eagle", която бе сред предложенията, с които Миро се яви на "Евровизия" 2010.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички