Skunk Anansie на Spirit Of Burgas 2011, ден втори


Skunk Anansie на Spirit Of Burgas 2011, ден втори

3124

Скънк Ананси (Skunk Anansie) със сигурност бяха сред най-дългоочакваните банди на Spirit Of Burgas 2011.

Макар и да не събра толкова публика, колкото Моби (Моby), британската кроусоувър формация ни дари с най-мощния и раздаващ се до момента гиг - нови и стари парчета, тежкарии за скачане и песни за душата, танци и каскади, стейдждайвове и разговори с публиката. Пълна лудост - двестапроцентова.

Фронтдамата Скин (Skin) се появява на сцената увита в гигантска черна перната яка, която й придава крайно смущаващ вид - на нещо между демон и лешояд. Точната последователност на парчетата се губи в погото, но първите две (едното от които "Yes, It's Fucking Political") от тях със сигурност са тежки, даже страшни.

После най-яката мацка в редиците на рока захвърля странните черни крила и подхваща "Hedonism", подкрепена от абсолютно всяко гърло в публиката (повечето болят и днес) и концeртът се качва още по-нагоре по скалата на пълната лудница. С "Charlie Big Potato"  и "Because Оf You" избухва и последният остатък от нормалност, а постоянният бек-ъп, който долита от тълпата, изненадва дори и самите гости, за които новото начало може и да е трудно след почти десетгодишна пауза.

На Spirit Of Burgas обаче времето е спряло. Никой не е отписвал музикантите, никой не се е разочаровал от раздялата им, а феновете като че са отказали изобщо да повярват, че в историята на групата е имало подобна пауза. "Ако сляза долу при вас, ще ме пазите ли?", крещи Скин и ръцете се протягат към сцената.

Почти два часа по-късно, след четири стейдждайва и особено след момента, в който десетки хиляди трябваше да седнат на пясъка около демоничната певица и после да скочат заедно, публиката едва си стои на краката. Явно и групата е изтощена до припадък, не би могло да има друго обяснение за липсата на бис.

Още една дългогодишна мечта е изпълнена. А споменът за силата, с която Дебора Дайър, както е истинското име на Скин, чувства нещата, които пее - от ужаса на дискриминацията в "Little Baby Swastikka", до самотата и разочарованието на "100 Ways Тo Be А Good Girl".

А за Рут Колева, Бастардоломей и Център (Center), българските акценти на вечерта, палци горе!Снимки - в секцията "Галерии"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички