Три световни дръм-ен-бейс звезди на ON! Fest 2011


Три световни дръм-ен-бейс звезди на ON! Fest 2011

1491

Три от най-големите световни звезди в дръм-ен-бейса ще бъдат гости във втората вечер на ON! Fest!

Първият по рода си младежки фестивал в България ще се състои в столичния Интер Експо център (16 и 18 септември).

Специални гости на партито "H.M.S.U. класика" ще бъдат дръм-ен-бейс ветеранът и основател на Reprazent - Рони Сайз (Roni Size) (Full Cycle, UK) (вляво на колажа), визионерът в денс музиката и продуцент на култови проекти като суперзвездите Пендулум (Pendulum) - DJ Фреш (DJ Fresh) (Breakbeat Kaos, UK) и един от най-влиятелните световни артисти в съвременния дъбстеп – Borgore (Buygore Records) (вдясно, до DJ Фреш).

Всички те ще пристигнат по покана на H.M.S.U. и ще бъдат подгрети от едни от най-добрите родни дръм-ен-бейс и дъбстеп диджеи, които тепърва ще бъдат обявени.

ON! Fest е младежки фестивал без аналог в България, включващ тематично разделени модули, покриващи всички младежки интереси. Събитието, на което MySound.bg е медиен партньор, ще се разпростре  на площ от над 7 000 кв. м. в Интер Експо Център, съчетавайки графити, съвременна музика, танцови състезания, скейтборд, японска култура, бийтбокс, представяне на най-нови IT технологии и турнири по компютърни игри, демонстрации, уъркшопи, семинари, музикални и танцови състезания, лекции и дискусии на теми, които вълнуват младите хора.

Рони Сайз 

Днес Рони Сайз e сред известните британски продуценти, диджий, основател на Reprazent и един от хората, които стоят в основата на дръм-ен-бейс направлението.  Роденият в британската столица на музикалните иновации - Бристол, Ryan Owen Granville Williams е син на емигранти от Ямайка. Изхвърлен е от училище на 16-годишна възраст и точно това е повод да започне да се занимава с музика сериозно. Повлиян от времето на сaундсистемите и седемдесетарския  блус, той среща идеалния съучастник в лицето на DJ Кръст (DJ Krust) и заедно основават лейбъла Full Cycle. Към тях се присъединява DJ Die, с което през 90-е е създадено триото Reprazent. От тук нататък посоката е само нагоре. Още дебютният им албум "New Forms" (1997) става платинен и им носи престижната британска награда Mercury. Следващият голям проект на Reprazent е "In The Mode", в който участват изпълнители като Method Man, Зак де ла Рока от Rage Against The Machine и бийтбокърът Разел (Rahzel). Рони Сайз издава самостоятелния си дебют "Touching Down" през 2002 – един от най-продаваните дръм-ен-бейс албуми в музикалната история и до днес. Следва проектът "Return Тo V", а през 2008 той възстановява и Reprazent. 2011 се очертава като поредната повратна точка в кариерата му и чудесен момент да го чуем на живо – предстоят новият му самостоятелен албум, новият албум на Reprazent и десетки сетове на едни от най-престижните сцени в света… 

DJ Фреш

Дениъл Стейн (DJ Фреш) е сред визионерите на денс музиката, продуцент, собственик на лейбъл, диджей и една от основните движещи зад световния успех на дръм-ен-бейса. Повече от десетилетие Фреш работи с различни артисти от и извън общността, освен това е сред основателите на легендарната група от 90-е – Bad Company UK, и един от хората, стоящи зад мейнстрийм успеха на звезди като Пендулум.

Британецът е обявен за най-добър от Knowledge Magazine през 2005 и е хвален от всички най-големи медии и имена на световната дръм-ен-бейс сцена. През 2006  издава проекта "Escape From Planet Monday", обявен за "спиращ дъха" от DJ Magazine. Албумът, съчетаващ различни стилове като хаус, денсхол, ейсид джаз, ембиънт и понякога вокали, показва ясно способността на Фреш да създава музика както за чартовете, така и за ъндърграунд сцената.  Вторият му студиен диск "Kryptonite" (2010) стига до No. 2 на британските денс чартове. Последният сингъл на диджея - "Louder", който излезе само преди няколко седмици, веднага стана No.1 в UK Top 40, продавайки над 140 000 копия.

Borgore

Borgore е израелски дъбстеп диджей и продуцент, едно от най-горещите имена в световния дъбстеп от последните години. Истинското му име е Asaf Borger и е основател на Buygore Records. Borgore завършва едно от най-престижните музикални училища в Израел. Един от признатите иноватори в стила, той създава собствен жанр, който нарича Gorestep и който сам определя като смес от комерсиален американски хип-хоп и дет метъл, "изсвирен посредством различни видове селскостопански животни". Работил е с M.I.A., Bring Me The Horizon, Diplo, Джазстепа (Jazzsteppa) и много други. В свое интервю M.I.A. го нарича "един от най-добрите". Borgore е участвал в много фестивали навсякъде в Европа с близо 70 000 души публика. Новото му турне е планирано за ноември с повече от 50 дати в различни точки на света.

Ако последната му обиколка показа какво може да се очаква от Borgore, то непрекъснато увеличаващите се фенове доказват енергията, която той влага във всеки спектакъл. 

Още:

на http://bg.onfest.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички