Легендарният Тom Jones ще пее за първи път у нас на 18 ноември


Легендарният Тom Jones ще пее за първи път у нас на 18 ноември

4730

Легендарният Том Джоунс (Тom Jones) ще пее за първи път в България по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис".

Концертът ще се състои в столичната зала "Арена Армеец" от 20 ч. на 18 ноември.

Билетите на цени от 50 до 130 лева влизат в продажба от 22 август, понеделник. Те могат да бъдат закупени от касите на "Арена Армеец", "Тикетпро - България" и неговите партньори и онлайн чрез www.ticketpro.

Том Джоунс е наистина феномен. Малко артисти могат да се похвалят със забележителна кариера в продължение на 46-години.  Освен че затвърждава своята популярност като изпълнител и творец в продължение на четири десетилтеия, той получава най-добрите отзиви за работата и по последния си албум "Praise & Blame" (Island/Lost Highway/Universal). Критиците по цял свят са единодушни в адмирациите си както за диска, така и за концертните изпълнения на песните от него.

Мотото на "Praise & Blame" е: "завръщане към чистотата в музиката". Проектът е записан изцяло в студиото на Питър Гейбриъл (Peter Gabriel) в Бат, Великобритания, и продуциран от Итън Джонс (работил с артисти като Kings Of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Паоло Нутини (Paolo Nutini).

"Том Джоунс е в отлична форма и импровизира с нея... вокалът му е впечатляващо суров, твърд, същевременно по рокерски и блусменски вълнуващ", коментира Simon Price в The Independent.

"Подсилен от бенда, нажежаващ атмосферата до червено и препускащ по дебнещите вокали на блуса, Джоунс преминава от зловещо басово ръмжене до суров и умоляващ тенор... Като че ли на шега и с усмивка той владее своя забележителен глас чрез енергично и осезаемо удоволствие", пише Neil McCormick в The Telegraph.                                               

"Това е певец, възродил себе си, и новата му насока в музиката й придава напълно нов смисъл за години напред", отбелязва Julian Marszalek за AOL Spinner Music.

"Това беше вечер на радостта и удоволствието, на така очакваното извисяване: пред нас стои човек, най-накрая преоткрил себе си", възхищава се John Aizlewood в London Evening Standart.

                        
Том Джоунс е един от най-продуктивните артисти в цял свят. Албумът от 1999 "Reload" продава 5 млн. копия и е един от най-търсените в дискографията му. Певецът екпериментира с различни стилове. Въпреки че е известен с поп хитове като "It’s Not Unusual", "Kiss", "Delilah", "What’s New Pussycat", "I’ll Never Fall In Love Again" той преди всичко има изключителен рок и блус заряд.

Вездесъщият Тревър Хорн (Trevor Horn) (Pet Shop Boys, Frankie Goes To Hollywood, The Frames, Seal (Сийл) бетонира позицията на Том в светлината на прожекторите и през 90-е, продуцирайки хита "If I Only Knew" от  албума му "The Lead And How To Swing" (1994). 

Легендарният изпълнител е основната фигура в сериите на Мартин Скорсезе Red White & Blues. Том записва албум съвместно с Джуулс Холънд (най-известният буги пианист във Великобритания), който бележи завръщането му към истинския рок-ен-рол през 2004. Преди да издаде "Praise & Blame" (2010), студийният му албум "24 Hours" също е важен етап в неговата кариера. Повечето от песните са проникновени и насочени към изключително богатия и колоритен живот на Том Джоунс.

Том Джоунс е носител на много награди и признания:

2006 - удостоен е с рицарско звание от Нейно Величество Кралица Елизабет II
2003 -  награда BRIT за Изключителен принос към музикалната индустрия
2007 – наградата Silver Clef Award за цялостен принос
2009 – наградата Hitmakеr на американската Зала на славата
2010 – наградата Music Industry Trust Award

Том  Джоунс е безспорен идол на няколко поколения - завладява хората по целия свят със силата на песента и невероятната си харизма.

За него няма музикални граници, жанрове и епохи, обобщава единодушно крититката.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички