Lenny Kravitz - искрено и лично за новия си албум


Lenny Kravitz - искрено и лично за новия си албум

5471

Лени Кравиц (Lenny Kravitz) представи своя нов албум - "Black Аnd White America", в специално видеообръщение.

Изпълнителят разкри на феновете цялостната концепция на своята девета студийна творба.

Мултиплатиненият певец показа обложката на LP изданието, описвайки в детайли снимките към него, които са свързани с детството, родителите и първите стъпки в музиката на Лени, както и с процеса по записване и създаване на проекта.

Говорейки за плочата, Кравиц отправи послание към тези, които са на път да се сдобият със специалния и съкровен за певеца нов албум.

"Исках на всички ви да покажа това, защото то представлява първоначалната идея за този албум. В началото не знаех точно какъв албум ще направя. Това, което знаех, е че исках да е класически двоен запис. Исках да има 16 парчета, което означава по 4 песни от всяка страна на два винила. Исках да разполагам с пейзажа, нужен да нарисувам една широка музикална картина", признава музикантът.

"Израснах, слушайки албуми. Каквото и да е било навремето, която и да е била вашата група, вие сте чакали нейния нов албум да излезе. Албумите бяха събития. Сега сме се отдалечили от тази идея, заради начина, по който гледаме на музиката и албумите. Раздробяваме ги, купуваме само песните, които ни харесват, което само по себе си е готино, но разваля изкуството, разваля цялостта на израза на един запис. Също като картината, като книгата, скулптурата и фотографията, албумът е цялостен труд. Издавам плочата, защото за мен е важно да подкрепям това изкуство. Аз така виждам музиката. Това беше и идеята ми, когато правех този запис. Там е истината. Албумът е творение на изкуството. Важно е да поддържаме албума жив", обяснява мултиинструменталистът.      

Видеообръщението - тук.

Премиерата на видеото към парчето "Stand" се състоя по VH1 на 14 юли.

Както музиката "Black Аnd White America" е вдъхновена от фънк и соул сцената на 60-е и 70-е, така и новият клип към пилотния сингъл е изцяло в стилистиката на това време. Във видеото Лени играе ролите на барабаниста и вокала на измислена група, която свири по време на телевизионно шоу, озаглавено Run For Your Money. Кадрите са в стилистиката на известната телевизионна игра "Let’s Make А Deal", a четирикратният носител на "Грами" (Grammy) изпълнява и ролята на "лошия", появявайки се като водещ на предаването и измамник. Със своите три различни и доста забавни герои Кравиц ни връща в 70-те години, използвайки чувство за хумор, комични актьорски способности и закачлив разказвателен подход. Всичко това - под звуците на позитивното и окуражаващо парче "Stand". Лени Кравиц такъв, какъвто не сме го виждали досега.

Клипът представя артиста в нов за него стил, като показва добрите актьорски способности на певеца. Лени неотдавна участва в номинираната за "Оскар" лента Precious, сега му предстои и да се представи в ролята на Cinna във филмовата адаптация на The Hunger Games на американската авторка Suzanne Collins.

"Black Аnd White America" излиза на 22 август през новия за Лени Кравиц лейбъл - Roadrunner Records.

На българския музикален пазар албумът е чрез "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Трак лист:

1. Black Аnd White America
2. Come On Get It
3. In The Black
4. Liquid Jesus
5. Rock Star City Life
6. Boongie Drop (feat. Jay-Z & DJ Military)
7. Stand
8. Superlove
9. Everything
10. I Can’t Be Without You
11. Looking Back On Love
12. Life Ain’t Ever Been Better Than It Is Now
13. The Faith Оf А Child
14. Sunflower (feat. Drake)
15. Dream
16. Push

Още - на:

www.lennykravitz.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички