Рок, блус и фолклор на фестивала в Миндя


Рок, блус и фолклор на фестивала в Миндя

5114

Великотърновското село Миндя ще бъде домакин на третото издание на "Миндя рок фест".

Тази година събитието ще бъде двудневно и в него ще вземат участие 10 рок и блус групи и изпълнители, като традиционното откриване на площада ще направят местният читалищен състав Веселина и кметът Иван Иванов.

Организаторът на изявата - политологът Евгений Дайнов (в центъра на плаката), очаква около 3 000 души, два път повече от миналата година.

На сцената ще си дадат среща рок, блус и фолклорни изпълнения.

Бившият царски депутат Христо Георгиев ще дирижира формация Веселина, като самият той ще се включи с изпълнение на акордеон. В самодейния състав е и 71-годишната англичанка Ана, която е сред инициаторите на събититието.

Разбира се, в програмата e и Магистри - бандата, в която Дайнов се подвизава като китарист, композитор и текстописец. Както MySound.bg вече отбеляза, тя дебютира успешно с албума "Pay The Boatman". "Ще изсвирим парчета от подготвяния втори албум с работно заглавие "Кръгът на живота". Той е по-сложен в музикално отношение от първия - има сюити, концерт за китара и оркестър. Композициите в него не са само мои, а и от други членове на групата. Това го прави по-шарен и се приема добре от публиката", издава политологът рокаджия. Той е роден в Пловдив, но постоянното му местожителство е в Миндя, където има доста англичани.

Другите участници в афиша са Бараби Блус бенд, Силует, формацията на Ивайло Крайчовски - БГ бенд, и Блус Трафик, половината от която вече работи с Васко Кръпката. Кръпка Блус бенд са хедлайнъри на феста.

Музикантите от горнооряховската група Черноризец ще изпълнят патриотични метъл парчета, а Морзилка от Велико Търново са приготвили пънк и уейв репертоар. Настоящето участие ще бъде първо за младата банда Add Groove и за група Демоде.   

Край сцената ще бъдат разположени сергии за продажба на ръчно изработени сувенири, книги и подаръци. Утре ще бъде проведен и национален парад на ретро автомобили. Организаторите са приготвили специални места за къмпинг, а билетът за вход е вашата усмивка, поясняват организаторите.

Инициативата за рок фестивала се заражда през 2009 година като колаборация между професор Евгений Дайнов и живеещите в селото десетина англичани. През първата година на провеждането на събитието са участвали три групи, като посетителите са били около 350 - 400.

Жителите на Миндя, около 200 човека главно от третата възраст, също проявяват ентусиазъм и се включват в организацията и изпълнението на проекта.

Третото издание на събитието се финансира от община Велико Търново и частни дарители.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички