Таря Турунен и Майк Терана с изявление към българските фенове


Таря Турунен и Майк Терана с изявление към българските фенове

7232

Финландската суперзвезда Таря Турунен (Tarja Turunen), и американският барабанист Майк Терана (Mike Terrana) (давамата на снимката), изпратиха специално послание до българските фенове преди концерта си в Пловдив.

Както MySound.bg вече огласи, вокалистката ще представи спектакъла Beauty & The Beat в Античния театър на 21 септември.

"С огромно удоволствие идвам отново в България, където вече направихме няколко концерта. Българските ми фенове са много верни и изпълнени със страст хора. Изключително много се вълнувам, че ще представим това специално шоу и съм сигурна, че то ще ви хареса! Идеята да свирим със симфоничен оркестър и хор, както и с господин Терана зад барабаните, бе моя. Вярвам, че тази комбинация от инструменти, по-специално в свиренето на класическа музика, е много уникална. Пяла съм с оркестър и преди, но този концерт ще бъде различен", казва Таря, цитирана от организаторите - "Тангра Мега Рок".

"За мен е чест, че това шоу ще се случи за първи път именно в България. Основната ни цел с този концерт е да демонстрираме пред по-младата публика красотата и мощта на симфоничния оркестър и хор. Надявам се, това да запознае и запали по класическата музика нашите фенове. От нас можете да очаквате да изпълним хитове от света на класическата музика, рок кавъри, както и някои от моите собствени песни. Нямам търпение за тази среща с българските фенове скоро".

С обич: Таря

"За мен е чест, че отново ще бъда на сцената с Таря на предстоящия концерт Beauty & The Beat, още повече, че този път става дума за едно по-различно музикално предизвикателство. Предполагам, от мен се очаква да доставя ритъма (The Beat), докато ТЯ ще бъде Красавицата:)", допълва от своя страна Майк Терана, който е свирил и с артисти и групи като Ингви Малмстийн, Стив Лукатър, Rage, Аксел Руди Пел, Тони Макълпайн и много други.
 
"Очаквам с нетърпение шоуто, на което ще представя някои от класическите стандарти, които влязоха в моя солов албум "SinFonica", но в Пловдив и с цял оркестър, а също и да акомпанирам на Таря и оркестъра, когато тя изпълнява оперни хитове, в комбинация с рок балади от миналото й. Със сигурност този амфитеатър на 2 000 години в Пловдив ще бъде приказна арена за специалния спектакъл и слушателите и зрителите ще могат да се насладят на една прекрасна вечер, изпълнена с красиви звуци и визии. Надявам се да се видим всички на 21 септември", прикани звездният дръмър.

Изявата е със специалното участие на оркестъра и хора на Пловдивската филхармония под диригенството на Левон Манукян. Шоуто Beaty & The Beat ще освети новия музикалин форум Sounds Of The Ages 2011, който ще се състои за първи път тази година, по идея и под патронажа на Иван Тотев – областен управител на Пловдив.

Левон Манукън - изгряващата звезда на българската диригентска школа, бе избран от "Тангра Мега Рок" след много внимателен анализ на всички възможности и най-вече поради факта, че той е не просто рок фен, но познава и спецификата на метъл културата.

Той представи в Бургас през август първия в света метъл балет "Дежа Вю", доказвайки и себе си като почитател на изкуството на Таря.

Левон Манукян завършва музикално училище "Професор Панчо Владигеров" в Бургас, а след това - и Националната музикална академия в София със специалност оперно-симфонично дирижиране.

Дирижира младежки оркестри ат 12-годишна възраст, а от 2001 – Младежката филхармония "Бургас", с която печели първи и специални награди на наши и международни конкурси. В творческата му биография са многобройни концерти у нас и в чужбина, записи за БНР, БНТ, италианската "Рай Уно", дирижирал е световноизвестни изпълнители като Катя Ричарели, Ейми Стюърт, Пепино Принчипе и др. Има участия в задгранични турнета.

Левон Манукян е финалист на конкурса Blue Danube International opera conducting competition. Носител е на грамота на Министерството на културата за принос в развитието на българската култура.

Диригентът търси новаторски подход към изпълняваната музика и често експериментира с познати стилове и жанрове – от класика до джаз, рок и метъл.

Beauty & The Beat се осъществява с помощта на Jack Daniel's.

Билети с цена 35 лв. все още са достъпни в www.Ticketstream.bg и www.Eventim.bg.

В деня на събитието ще струват 45 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички