Лот Лориен с рецитал във Варна на 16 септември


Лот Лориен с рецитал във Варна на 16 септември

5499

Знаковата българска етно джаз формация Лот Лориен е хедлайнър на главната сцена в Държавната опера във Варна на 16 септември.

Преди това ще свирят родният квартет Арте (България) (http://www.operavarna.bg), Латиф Болат (Турция/САЩ) (http://www.latifbolat.com), Квон и Игдразил (Фарьорски о-ви) (http://www.kristianblak.com) и Kлаудия Аурора (Португалия) (http://www.claudia-aurora.com).

Концертът, чието начало е в 18. 30 ч., е в рамките на третия международен фестивал БезГраници (WithoutBorders/ FaraFrontiere). Както MySound.bg вече извести, арт и етно форумът ще се състои в Двореца в Балчик между 16 и 18 септември.

Събитието е продукция на Стопанска камараВарна с партньорството на арт мрежа "Скендерман", Двореца – Балчик и Театрално-музикален продуцентски център Варна. С любезното съдействие на СИБАНК и Археологически музей, Варна. Официален превозвач: Транстриумф Холдинг АД.

Билети: Държавна oпера, Варна: в предварителна продажба от 12 септември на касата на операта, (тел. 052 66 50 22), Двореца - Балчик: вход за комплекса. Без такса за фестивала, който представя три арт вечери, концерти, изложби и презентации от България и света.

Междувременно музикантите от Лот Лориен се изявиха в Унгария миналия месец. Те свириха на Фестивала за фолклорни изкуства и занаяти, който се проведе във вътрешния двор на кралския дворец Буда в столицата, представиха се и на Международния eтно музикален фестивал в Солнок в централната част на страната, припомнят от арт мрежа "Скендерман". Концертите бяха осъществени с подкрепата на Българския културен институт в Будапеща с директор Пламен Пейков.

Лот Лориен изпълняват авторска музика, както и интерпретации на традиционни песни, базиращи се на български, балкански, еврейски, келтски и световен фолклор, прогресив и джаз елементи.

Музикалните критици определят стила на петимата като етно-джаз/ уърлд фюжън, а самата група може да се похвали с доста разнородна фенска маса - като се започне от фолклора, и се стигне до прегресив рока, джаза и хеви метъла. Приказното й звучене се доближава най-много до направлението ню ейдж.

Съставът има фестивални участия в 20 страни по света, сред които Русия, Южна Корея, Финландия, Пакистан, държави от Балканите и Средиземноморието.

Групата отбеляза своята 10-годишнина през 2009

Още - на:
 
http://www.scenderman.com

http://www.lot-lorien.com

http://festival.scenderman.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички