ЧРД на Jazz FM


ЧРД на Jazz FM

5157

Jazz FM радио става на 10 години днес.

Медията посреща своя рожден ден с уникална празнична програма и специални издания на всички свои предавания.

По повод юбилея през целия ден ще звучи най-значимата музика, излъчвана в нейния ефир досега. Десетима от истинските й фенове ще спечелят лична среща с израелската сензация Ноа (Noa).

Както MySound.bg извести, тя пристига у нас за концерт в зала 1 на НДК на 20 септември, заедно с палестинката от българки произход Мира Ауад (Mira Awad). За да имат шанса да са сред щастливците, които ще се запознаят на живо с израелската звезда, слушателите трябва да споделят в ефир кое оценяват най-високо в кариерата и социалната дейност на Ноа. Нейните изпълнения, както и интервюто, което тя даде за Jazz FM, ще бъдат сред акцентите на предаванията "Джаз ден" и "Следобедни импровизации".

Специален гост в "Джаз ден" от 9.30 ч. с водещ Светослав Николов ще бъде пианистът Людмил Ангелов – един от най-блестящите ни класически пианисти, но също така страстен любител на джаза и импровизацията. Слушателите ще чуят джаз бисове, които той е изпълнявал на концерти от програмата на "Кантус Фирмус". За това какво е да обичаш джаз музиката и Jazz FM в 10.00 ч. ще разкаже певицата и водеща на предаванията Desafinado и Singin’ & Swingin’ Мирослава Кацарова. Тя ще сподели и свои спомени за Румен ТосковРупето, роден на същата дата - 17 септември. Покойният джазмен е и автор на голяма част от сегашните джингли в ефира на Jazz FM. С това Мира започва поредица от интервюта с български музиканти, които активно присъстват в програмата. Те ще разкажат за своите лични усещания, преживявания и спомени, свързани с единственото в България радио за джаз, блус, соул, фънк и чил аут музика. Всеки събеседник ще сподели и своето мото, което най-силно свързва с Jazz FM.

Нарочен поздрав към медията ще отправи кметът на София Йорданка Фандъкова, с която Светослав Николов ще разговаря по повод празника на града. За историческите съкровища на столицата ще разкаже Марио Иванов, доктор по археология и главен асистент в Археологическия институт при Българската академия на науките, който активно работи по тези проучвания.

Сутрешната програма ще бъде наситена с откъси от интервюта, които най-големите световни звезди са давали за Jazz FM в навечерието на участието си в организирания от радиото фестивал "София Джаз Пик". Ще си припомним думи на Ал Жаро, Даян Шуър, Джо Семпъл, Елиане Елиас, Маркъс Милър (Marcus Miller) и ще звучи тяхна музика. Празнични ще бъдат Desafinado от 11 ч. и извънредното издание на All-Time Jazz Masters с Емил Войников от 12 до 14 ч., поясниха от екипа на радиото.

В специалното издание на предаването "Следобедни импровизации" с водеща Таня Иванова на живо в студиото ще гостува модерната германска джаз формация Клуб дез Белугас. Музикантите, които изнесоха впечатляващ концерт за 9-я рожден ден на Jazz FM радио, са отново в България за откриването на новия сезон на Sofia Live Club.

Особено внимание ще получат поздравите на верните слушатели, изпратени на studio@jazzfmbg.com, и коментарите какво биха искали да чуят в празничната програма. Водещите ще включват на живо по телефона всички фенове, които искат да споделят обичта си към програмата на радиото на студийния номер 02/9430920.

Jazz FM ще отпразнува своя юбилей с концерта на Ноа и посланието й за хармония и любов.

Медията се радва на изключително лоялна слушателска аудитория вече 10 години.

Още - на:

www.jazzfmbg.com.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички