Victor Calderone: клубно усещане за знакова принадлежност и у нас


Victor Calderone: клубно усещане за знакова принадлежност и у нас

1263

Виктор Калдероне (Victor Calderone) отново дойде в "Ялта".

За седемнайсети път... или нещо подобно. И какво стана? Столичният клуб пак беше пълен. Даже наскоро не се бе напълвал така. Поне тази година. Навярно сега, когато започва новият сезон, заведението срещу Софийския университет ще започне да се пълни пак редовно не само с класни диджеи, но и с много публика.

Свежата кръв на младата аудитория окончателно прие клуба за клуб в истинския смисъл на думата. Доказателство за това е броят на анонсирани специални и серийни партита всяка седмица там.

Но да се върнем в съботната вечер, когато човек нямаше къде да падне, ако се подхлъзне. Дори на пулта при усмихнатия нюйоркчанин нямаше празно, а русо. Прави впечатление напоследък, че на диджеите в "Ялта" освен качествен алкохол, се полагат и високи градуси в плът. Относно музиката нямаше никакви изненади - минимъл хаус от най–чиста проба.

Гостът е като редовен влак, който всеки път идва и винаги откарва феновете до едно и също място. При това с еднаква скорост. И всеки път всички са доволни и се качват отново следващия път. Почти няма друг такъв случай. Излишно е пак да изброяваме колко много и често, но как и защо става така?  Да повторим за енти път за родния навик да се харесват само нарочени имена - веднъж завинаги и безотказно, независимо от случващото се... Но това не обяснява случая, тъй като има и други сънародници на Калдероне, гастролиращи редовно в "Ялта", както и големи техно имена, чакани масово на електронни гигове в България.

Огромният  брой визити на диджея тук за последните три години са все по покана на столичния клуб. И това подсказва като че ли верния отговор на загадката:

Този симпатично усмихващ се Виктор изпипва стила си - и като музика, и като външен вид, толкова внимателно и неизменно винаги и навсякъде, че се получава именно така нареченото клубно усещане за знакова принадлежност. Той е символ, емблема...

Точно както отвъд океана хората си уважават и поддържат в продължение на десетилетие колите и никога не изменят на дадена марка, а ухажват собствения си автомобил, често поддържан в продължение на цял живот. И именно това чувство за горда принадлежност е продуктът "Калдероне", чийто ексклузивен вносител у нас е клуб "Ялта". Надали и друг може да си го позволи.

А същото важи и в обратната връзка – надали сам той би помислил да поиска нещо по–различно от "Ялта", или пък да не се отзове на покана пак за там...

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички