Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Аlice Russel разцепи и мрака, и сетивата ни снощи


Аlice Russel разцепи и мрака, и сетивата ни снощи

4309

По случай рождения ден на Reel Feel, снощи британската певица Алис Ръсел (Alice Russel) откърти покрива на Sofia Live Club и изстреля със смазващия си глас публиката от претъпкания клуб направо в открития космос.

Отново заради годишнината на серията музикални партита, тя дойде с целия си бенд, сред който се откроява огромният цигулар Майки, често изявяващ се и като беквокалист; музикалният соул мейт и продуцент на Ръсел - Алекс Коуан, по-известен като TM Juke, с който Алис е израсла в Съфолк, Великобритания.

По-късно изпълнителката се мести в Брайтън, където подписва с лейбъла Tru Thoughts, за който работят артисти от ранга на Quantic, Nostalgia 77 и Бонобо (Bonobo). Алис пробва гласа си църковен хор. "Пеехме в традиционния SATB стил (сопрано, алт, тенор, бас)", обяснява вокалистката. Споменавам тези факти от нейната биография, тъй като те са в основата на опита, чудовищно трансформиран и в шоуто на знаковата британка.
 
Едно от първите парчета, с което Алис започна, бе "Living The Life Of A Dreamer"  - хит от последния й проект "Pot Оf Gold". Музикантите продължиха с няколко изпълнения, които предстоят да излязат в новия, все още незавършен албум. Мелодиите с работни заглавия "Gold" и "Citizens" заредиха публиката с толкова  много енергия, че Алис се видя принудена да успокои емоциите с едно, може би единственото за вечерта, по-бавно изпълнение. "Mirror Mirror On The Wolf" обаче не помогна особено за охлаждане на атмосферата. Всички продължихме музикалното пътешествие с пълна сила, включително и самите музиканти, които подскачаха на сцената в пълен синхрон.

Емблематичният за репертоара им кавър по "Seven Nation Army" на Уайт Страйпс издуха и малкото останали мозъчни клетки на присъстващите, а от вибрациите седалките в зала 1 над нас най-вероятно са се пренаредили.

Феновете бяха зарадвани още с "Let Us Be Loving", както и "Got The Hunger?" в прекрасен, юбер динамичен вариант.

През цялата вечер на екрана зад сцената течеше адски свежата анимация, дело на Компот Кълектив, която се върза по доста фънки начин с музиката. Концертът продължи час и половина, но за възторжената публика се стори едва ли не 5-минутен: всички крещяха с пълно гърло за още.

Добрата новина е, че певицата не спира да работи, така че догодина можем да очакваме два нови албума, единият от които ще е с Куантик Соул Оркестра (Quantic Soul Orchestra), а другият - с ТМ Juke.

Да се надяваме, че формацията ще се върне не само, за да ги промоутира на наша сцена, но най-вече за втори дубъл на тази сцепваща съзнанието и размазваща сетивата вечер.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички