ЧРД на Аларма Пънк Джаз!


ЧРД на Аларма Пънк Джаз!

4794

The Jumpin’ Quails - една от най-актуалните съвременни италиански рок-ен-рол банди, ще свири на третия рожден ден на "Аларма Пънк Джаз".

Радиофестивалът, който поддържа духа на истинската и неподправена музика за ценители у нас (колкото и клишарско да прозвуча), поскъпва с една година днес.

"Аларма"-та, която е без аналог в България, събира своите фенове в "НДК-то за ъндърграунд средите в София" - кино "Влайкова", от 21.00 ч. довечера, когато ще е и концертът на The Jumpin’ Quails

Вход: 8 лв.

The Jumpin’ Quails е трио от Торино, което създава паралена калейдоскопична реалност, смело сърфирайки из различните пластове от историята на рок-ен-рола – от Битълс-саунда, през синт-попа и кабаретния пост-пънк, чак до наши дни. В групата са Салваторе Марано (китари, вокали, клавишни), Якопо Триверо (вокали, бас, клавишни) и Диего Болонезе (барабани, беквокали). Музикантите оперират изключително добре с ретро стилистиката, но звучат - от първия до последния акорд, като група от XXI век.

Балканското турне на бандата Bishops In East Shops е в подкрепа на новия й албум (със сходното име "Bishops In Tea Shops" – епископите наистина се появяват в последната песен от диска - "Talk To Your Father And Lie"). То започна от Атина на 29 септември, ще завърши на 11 октомври в култовия скуот в Любляна Tovarna Rog.

Музиката на The Jumpin’ Quails напълно отговаря на името им ("Пъдпъдъците") – в нея има много подскачане и дори жонглиране с думи и идеи. Песните на италианците стават чудесно за пого, но едновременно с това те карат да се вслушаш и в текста ("Ха! Какви са сега тези зелени фламинго, сини овце и пурпурни пчели, които всеки от нас има на едно специално място в главата си?.."). Автор на повечето от тези сюрреалистични истории е басистът Якопо, когото другите двама определят като "незаконно дете на Луис Карол в литературата".

Освен Луис Карол, сред основните си влияния, вдъхновения и пътеводни светлини, The Jumpin’ Quails припознават още Лу Рийд, Енио Мориконе, Джон Ленън, Дейвид Линч, Джони Кеш, Kraftwerk и Can. Ние пък, като за нашенската публика, поназнайваща и други неща, можем да ги определим като комбинация от духа на Kinks и Ху (The Who) с енергията на Фолтин (Foltin) и иронично-сюрреалистични текстове, неотстъпващи по нищо на тези на Насекомикс и Хелп Ми Джоунс (Help Me Jones), отварят се рождениците.

Кино "Влайкова" има капацитет само 180 души, така че горещо препоръчваме на публиката да идва още към 20.30ч., а за тези, които не успеят да се вредят, концертът ще бъде предаван пряко по програма "Христо Ботев" на 92,9 FM от 21.30 ч., обясняват организаторите, които са подготвили за публиката и специална изненада след изявата на гостите.

Още - на:

www.facebook.com/alarmapunkjazzfest

www.myspace.com/alarmapunkjazzfest

www.bnr.bg

www.jumpinquails.com

Кино "Влайкова" e на улица "Иван Асен II" 11.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички