Най-после! SouthWick с първи сингъл и видеоклип


Най-после! SouthWick с първи сингъл и видеоклип

4849

Нещо ново и различно се появи на музикалната сцена у нас преди около две години.

Това е фънк бандата, която още тогава бе забелязана от MySound.bg - SouthWick.

Одарените музиканти вече са готови с първи сингъл и клип - "Pink Skies".

Виж го ТУК.

Проектът ще бъде представен на живо в столичния клуб Студио 5 от 19.00 ч. днес.

Формацията залага на съвременно звучене, демонстрирайки автентичен поглед върху фънка, подчертан от завладяващо сценично присъствие. Ако досега не сте слушали подобен стил музика или пък сте пропуснали вихрените купони на бандата в нефункциониращия вече клуб Soul In Da Hole или пък в така актуалния Студио 5, SouthWick припомнят точната формула: Flow Using Natural Knowledge (FUNK).

Дебютният сингъл "Pink Skies" вече се завърта в радиоефира. Парчето е с ар-ен-би звучене и разказва историята, която всеки е преживявал. Автор на музиката и текста е тромбонистът Божидар Василев. "SouthWick е изрепетирана емоция с много импровизации", обяснява той.

Гостите на събитието довечера ще имат възможност да чуят и още няколко оригинални авторски парчета на групата.

Не по-малко оригинален е и видеоклипът, който впечатлява с уникална концепция и естетика. Режисьор и оператор  Добрин Кашавелов. Идеята му хрумва по време на концерт на SouthWick. "Забелязах сенките на музикантите, които падат върху фона, и реших да снимам клипа в подобна стилистика. Всеки един от бандата е сниман на различна локация, а това стана възможно благодарение на малкия, но ентусиазиран екип, за което благодаря", разказва Кашавелов. В кадрите взимат участие и Зора и Филип – две деца с много характерно излъчване, пресъздаващи сюжета на песента.

Както във видеоклипа, така и в официалната си фотосесия, SouthWick залагат на изчистен стил, чийто ефект постигат благодарение на дрехи KR3W и кецове SUPRA  (http://www.facebook.com/SUPRABG). Момчетата припознават себе си в популярните американски брандове, признати в цял свят, за новаторските си дизайни.

Музикантите обещават, че тепърва ще изненадват със стайлинг, нови идеи и послания.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички