Учредяват Smugglers Swing Club с мегакупон


Учредяват Smugglers Swing Club с мегакупон

5674

Ескалиращият интерес към ретрото в последните години, сладката носталгия по епохата на джаза, суинга и рок-ен-рола, възраждането на тези иначе вечни музикални направления със съответните им култури, е предпоставка за промяна в мащаба в дейността на родната организация The Smugglers Collective.

По-голямата на брой публика има нужда от по-голяма и монолитна сцена, констатираха неуморните Павел Атанасов и Димитър Драгнев, които се крият зад това доказано парти лого.

Ето повод за тандема да представи новата поредица тематични партита със заглавие Smuggelrs Swing Club. Събитието ще бъде факт в нощния живот на страната на всеки два месецa. То има за цел да побере в себе си всички елементи на едно новаторско винтидж-шоу, комбинирайки ги с модерните им проявления. Първото издание на Smuggelrs Swing Club е в столичния клуб Mixtape 5 от 21.00 ч. днес.

Стартът на винтидж-треската ще бъде даден в 22.00 часа.

Веселбата е среща между вчера и днес, чието проявление в музикално отношение означава суинг срещу електро суинг. По този начин ще бъдат покрити всички разклонения на джаза и суинга от 40-е години до днес, когато електро суингът доминира. Освен стилно ретро и нео ретро звучене, проявата ще предложи пътуване във времето, когато танци, музика и мода от отишли си вече епохи преживяват своя ренесанс за една нощ.

Smugglers Swing Club ще предложи и винтдиж будоар, където с помощта на дизайнерите от Vintage Sofia гостите ще могат да се преобразят посредством ретро прически и грим. За да увековечите своята метаморфоза, на разположение ще бъде и фото студио, където всеки ще може да направи снимка за спомен с ретро привкус, допълват организаторите.

Специални декори ще префасонират пространството на клуба в автентично убежище на суинга и рок-ен-рола, на разкроените рокли на цветя и черно-белите обувки. Към това се прибавят и професионалните танцьори, които ще демонстрират стъпките на суинг, чарлстон, буги и дори брейк.

Събитието е с амбицията да постави началото на ново поколение винтдиж- партита в София и страната. Културата, с която е свързана тази музика, мирогледът, който тя проповядва, се оказват не просто сянка на и от миналото. Те са видимо желани и в настоящето. The Smugglers Collective ще се погрижат за това тяхното присъствие в днешния делник да е поддържано в жива, търпяща развитие и, в крайна сметка, установена развлекателна форма. Smugglers Swing Club е едно от избраните Grolsch Pop Up партита, където истинският характер и независимост на бирата разкриват изявен афинитет към винтидж-естетиката.

Родните диджеи (на снимката) успяха да превърнат тематичните партита в изключително забавна част от нощния живот в страната в последните близо 5 години. Заради двамата купонджии ритъмът на суинга, рок-ен-рола, ритъм-ен-блуса и електро суинга от 40-е до днес съвсем естествено се промъкна в барове и клубове, където бе гостоприемно приет.

Наред с музикалния елемент,  вечерите, организирани от The Smugglers Collective, пробудиха и интерес към светоусещането, от което се заражда и развива тази специфична музика. Ежемесечните партита в "Строежа" (SwingNight ) и в клуб Twins (Rockin' Record Hop) се превърнаха в традиционна среща на меломани с очарованието на едни отминали, но незабравими времена. Паралелно с това Павел и Димитър организираха и първия по рода си бурлеска спектакъл в България, който проправи път и за този тип сценично изкуство.

Вход - само на място: 5 лв.

Mixtaрe 5 е на булевард "България" 1 (в подлез "Галерия").

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички