Спечели покана за концерта на Pat Metheny!


Спечели покана за концерта на Pat Metheny!

4402

"Спечели с MySound.bg" продължава.

Поредното неустоимо предложение е отново от нашите приятели "София Мюзик Ентърпрайсис": покани за концерта на Пат Матини (Pat Metheny).

Както вече информирахме, знаменитият джазмен ще свири в столичната зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 22 октомври, събота.

Трима от вас получават уникалната възможност да се сдобият с пропуски за първата изява на виртуозния китарист в България.

Имената на късметлиите ще бъдат определени на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

В рамките на кой популярен фестивал е изявата на Пат Матини?

Очакваме на:

ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/ Pat

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, можете да откриете MySound.bg!

Крайният срок за участие е 02.00 ч. на 20 октомври.

Успех на всички!

Българската публика ще види на родна сцена част не само струнния ас, но и част от инструментите, с които е създаден проектът Orchestrion. Той въплъщава концептуалната посока, която слива идеята от края на 19-ти и началото на 20-ти век с технологиите на днешния ден, за да се създаде нова, отворена платформа за музикална композиция, импровизация и изпълнение. Резултатът е едно техническо представление, в което инструментите сякаш свирят сами.

Orchestrionics е термин, който Матини използва, за да опише метода на развитие на ориентираната към групово изпълнение музика с помощта на акустични и акусто-електронни инструменти. Те са механично контролирани по най-различни начини чрез използването на соленоиди и пневматика. В края на 19-и и началото на 20-и век с появата на механичните пиана (чиито клавиши биват преместени механично чрез рула хартия), следващата логична стъпка е да се приложи същия принцип към редица други инструменти. Този огромен и мащабен инструмент бил наречен оркестрион.

"Чрез китара, писалка или клавиатура съм способен да създам една детайлна мелодична среда или спонтанно да импровизирам, като отделните парчета на дадения запис ме отвеждат към една друга страна от този мелодичен спектър. За финален щрих на тези много пластове от акустично звучене добавям моята елекрическа китара. Тя е моят импровизиран компонент", обяснява музикантът.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички