Барабанистът на звездите Sonny Emory ще се развихри в SLC


Барабанистът на звездите Sonny Emory ще се развихри в SLC

4950

Една истинска звезда, огряла голяма част от прочутите музиканти - Сони Емори (Sonny Emory), ще изнесе концерт в Sofia Live Club.

Носителят на "Грами" (Grammy) ще представи своя проект Cachet Fusion от 22.00 ч. утре, 22 октомври.

DJ Мартен (DJ Marten) също ще участва в събитието.

С изяви за легенди като Earth, Wind And Fire, Брус Хорнсби (Bruce Hornsby), The В-52’s и Lee Ritenour, музикантът сформира бандата, събрала ведно имена като Шайна Стийл – пяла на една сцена с величия като Bette Midler и Rihanna, както и гениалния пианист Morris Pleasure – свирил с Earth, Wind And Fire и с митичния Майкъл Джексън (Michael Jackson).

В новия си албум "Rock Hard Cachet" петчленната формация смесва рок и фънк с нечувана експлозивност.

Роден в Атланта, Сони получава първия си комплект барабани, когато е едва на четири години. След завършването си в Georgia State University с Bachelor in Jazz Performance, Емори започва преход към професионална кариера като барабанист в групата на Joe Sample - Тhe Crusaders. С повече от 20 години опит в студио и на сцена, тъмнокожият талант се превръща във високоуважавано в музикалната индустрия име и поддържа все по-натоварен график с всяка изминала година. Редките моменти, когато не е на сцена, са затишие пред буря. С всяка своя следваща поява, Сони разбива и най-смелите представи за себе си, впечатлявайки с високоенергийни изпълнения на живо и иновативни визуални ефекти. Макар да е предимно зает с кариерата си на изпълнител, Емори постоянно балансира, преподавайки на по-млади музиканти като професор по перкусии в Georgia State University и организирайки многобройни уъркшопове из цяла Америка.

Най-добре известен с уникалното си свирене за Earth, Wind And Fire, музикантът записва в биографията си концерти с някои от най-важните идпълнители от джаз и поп сцената –  Стенли Кларк (Stanley Clarke), David Sanborn, Bette Midler, Al Jarreau, Paula Abdul, Jean-Luc Ponty и Boz Scaggs.

Сони Емори е считан за един от най-великите барабанисти напоследък. Неподражаемият му стил може да бъде чут в албуми, придобили платинен статус – "Cosmic Thing" на The B52's, както и спечелилия "Грами" "Two Against Nature" на Steely Dan.

Еднакво търсен за студийни проекти и живи изпълнения, барабанистът се подвизава в Earth, Wind And Fire цели тринадест години. В момента пътува с Bette Midler и Bruce Hornsby, като в същото време работи върху соловия си албум с групата Hypnofunk, чийто саунд е основан на фънк и прогресив стилове.

Този страничен за Сони проект е ко-продуциран от Maurice White – създател на Ърт, Уинд енд Файър.

Билети - в предварителна продажба на цена 15 лева в Билетен център на НДК и чрез мрежата на www.eventim.bg, 20 лева на място в деня на концерта.

Още - на:

http://www.sonny-emory.com/
http://www.myspace.com/sonnyemory
http://www.youtube.com/watch?v=pGM-rJqiRpk&feature=related

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички