Джазови вълнения с Михаел Шифел, Едвин Хаджич и Стоян Янкулов


Джазови вълнения с Михаел Шифел, Едвин Хаджич и Стоян Янкулов

4498

Вокалистът Михаел Шифел (Германия), Едвин Хаджич (Босна и Херцеговина) – бас и родният корефий на ударните – Стоян ЯнкуловСтунджи, ще се представят със съвместен концерт в Студио 5 от 20.30 ч. днес.

Това е единственият шанс българските меломани да видят на живо мултинационалното трио, което пожъна овации в Сараево на 5 ноември.

Михаел Шифел е издал три солови албума. Във всички проекти на своята индивидуална кариера той експериментира с отличителния си глас, като го комбинира с електронен саунд. Без значение в какъв жанр пее – фънк, поп, класика, модерен джаз с Дейвид Фридман, или балкански мотиви в германо-българския квинтет Batoru, вокалистът получава висока оценка от публиката и критиката.

Едвин Хаджич започва да партнира на баща си с бас китара на 13-годишна възраст. Интересът му към музиката е в посока на джаза. Развива таланта си в Грац, Австрия, където свири с известни джаз, блус и фънк музиканти, както и започва да се обучава да свири на контрабас. Когато се връща в Босна, Хаджич се премества в Сараево. Там се изявява с големи босненски музиканти и проекти като Трио Дамир Имамович, Amira MedunjaninЕлвир Lakovic Лъка, Ханка Paldum, Лана Хамза и много други.

Стоян Янкулов-Стунджи няма нужда от представяне. Участва в множество албуми като барабанист и перкусионист във всички музикални жанрове, както и проекти на Боби Макферин, Окай Темиз, Корнел Хорват, Карло Рицо, Арабела Караян, Енвер Измаилов, както и с Теодосий Спасов, Иво Папазов, Милчо Левиев, Симеон Щерев, Йълдъз Ибрахимова, Анатоли Вапиров, Петър Ралчев и много други. В дует с Елица Тодорова се класират на престижното 5-о място във финала на международния конкурс "Евровизия" във Финландия през 2007. Както MySound.bg вече огласи, последните проекти на Стунджи са с виртуозния бас китарист Хуан Гарсия-Херерос от Колумбия.

Събитието е организирано със съдействието на Гьоте институт и управата на столичния клуб.

Билети (10 лв.) на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, както и на касата на Студио 5.

Още - на:

www.michaelschiefel.com

www.myspace.com/edvinhadzic

www.yankoulov.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички