Инди Зара в София: мароканска принцеса танцува Beautiful Тango


Инди Зара в София: мароканска принцеса танцува Beautiful Тango

3670

Посещението на Инди Зара (Hindi Zahra) в София се превърна в събитието на месеца, след като препълни зала 3 на НДК вчера.

Ограничените места за сядане не попречиха на голяма част от хората, които се разположиха на земята встрани до сцената.

В 19.45 ч. мароканската певица се появи сама под аплодисментите на жадната за качествена музика българска публика и запя едно от най-нежните парчета от репертоара си - "Don’t Forget", с акомпанимент единствено на своята китара. За разлика от повечето изпълнителки, Инди излезе без никакъв грим, с изключително небрежно облекло, но с  такава сила и присъствие, че никой не можеше да отдели очи и уши от нея. На следващото изпълнение излезе и част от бандата ѝ, а на третата песен цялата група се събра в светлината на прожекторите: първите акорди на "Beautiful Tango" предизвикаха бурни овации сред публиката. Последваха песните "Our Soul" и "Fascination", след които певицата изрази учудването си, че концертът ѝ е събрал толкова много хора. Зазвуча и класическото джаз парче Гершуин във версия на Били Холидей - "The  Man I Love", което бе в уникална хармония с джазовия глас на Инди.

Следващите мелодии вероятно учудиха донякъде публиката, очакваща звученето на "Beautiful Тango" да прозира малко или в целия репертоар. Джаз, рок и алтърнатив с определено психеделични елементи накараха почитателите да настръхнат и придадоха съвсем нова сила и контраст на събитието. Песните "From Inside To Outside", "Kiss And Thrills", "Set Me Free" и "Old Friends" представиха албума й "Handmade", като импулсираха своята авторка дори да изпадне в транс за малко, куфееща на сцената. В същото духовно измерение бе и публиката, изпълнена с доверие към музикантите. Всеки от присъстващите се остави да бъде поведен по този нов, неочакван път.

Соловото изпълнение на китариста Аким Хавайдуш допълнително омагьоса аудиторията, или поне онази част от нея, която е предразположена към по етно звучене.

Със следващите песни шармантната вокалистка отново се върна към по-джазовото си звучене . "Imik Si Mik" и "Stand-up" възпламениха всички - до един!, да станат на крака и да започнат да танцуват. Но удоволствието бе не само за нас, а и за самите гости, които дадоха всичко от себе си - името на музиката и на ценителите.

Концертът привидно завърши около 21.15 ч. Публиката обаче искаше да удължи този прекрасен момент и не позволи на Инди и нейната група да се оттеглят.

Останала сама на сцената, певицата гледаше обожаващата я публика с просълзени очи и отправи към нея молба да не я разплаква. Но феновете настояваха за своето: още и още. Просълзена, Зара слезе от сцената сред гръмко ръкопляскане. Това бяха най-дългите аплодисменти, на които лично аз съм присъствава някъде някога.

Те продължиха може би 10 минути, приканвайки групата да излезе отново.

Първоначално Инди бе сама в горещите си благодарности - каза, че ще носи тази вечер дълго в сърцето си. След което изпя песента, посветена на малко момче, работещо по улиците на Мароко. С  финала - "At The Same Tiме", и цялата формация излезе да отправи реверанси към родните ценители, като ги накара да танцуват под нежната мелодия на песента.

Фантастичният концерт - още една голяма цветна точка в актива на"БГ Саунд Стейдж", завърши към 21.30 ч.

Но знам, че не само Инди Зара ще държи този момент до сърцето си като нещо скъпо от своето първо световно турне.

Убедена съм, че всички получихме емоция, която ще ни топли дълго време – изключителното изпълнение на една мароканска принцеса.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички