Китарният корифей Steve Lukather в едър план в Sofia Live Club


Китарният корифей Steve Lukather в едър план в Sofia Live Club

2472

Стив Лукатър (Steve Lukather) ще свири отново в Sofia Live Club.

Концертът на вихрения китарист, познат и като първа струна на легендарната формация Тото (Тото), е от 20.00 ч. на 27 ноември, неделя.

Люк, както още е известен музикантът, ще представи своя горещ индивидуален проект - "All's Well That Ends Well". Както MySound.bg вече извести, появата на диска бе съпътствана с големи очаквания от страна на хиляди меломани.

Българските ценители на китарноориентирания рок получават шанс за втора среща със своя фаворит, след убедителния му дебют като артист извън редиците на Тото - отново в Sofia Live Club, през лятото на 2009.

Този албум е несъмнено най-личният и трогателен в цялата кариера на американския китарист, певец и композитор.

"Много от текстовете съм написал самият аз, което е съвършено ново за мен. Концентрирах се върху пеенето и свиренето си, както никога досега. Причината за това се крие в радикалната промяна в моя начин на живот. Станал съм нов човек и мисля, че съм достигнал ниво на мотивация, която ме е подтикнала към създаването на нов албум", въвежда в творческата лаборатория Люк.

"Тези песни са в много отношения най-доброто нещо, което съм издавал досега", доверява струнният маестро.

"All's Well That Ends Well" е стилово многолик диск. Той предлага както рок (" Can' Look Back"), яростен блус-рок (инструменталната пиеса "Tumescent") и поп (баладата "Do Not Say It's Over"). Деветте парчета обаче са "същински Стив Лукатър", с неговия вроден усет към големи мелодии, доказателство за неговото китарно изкуство и невероятна атмосфера в една наистина стегната продукция, изпълнена със сложност, наситеност и динамика, отчитат разбирачи.

За професионалисти, фенове и медии е неоспорим факт, че музикалната галактика би била неизмеримо по-сива без натюрела на Лукатър. Изключителният музикант е един от основателите на легендарната рок група Тото, като играе водеща роля не само в световни хитове като "Rosanna", "Africa", "Hold The Line", "Georgy Porgy" или "I'll Be Over You"', но също така е важен фактор в безбройни албуми на други авторитети. Много светила в музиката се възползват от неговия талант - Пол Макартни, Ерик Клептън, Елтън Джон, Шер и Род Стюърт. Стив оставя своя артистичен отпечатък в най-сполучливия поп албум на всички времена - класическия "Thriller" на Майкъл Джeксън (Michael Jackson). В същото време, Люк винаги е използвал възможността да кани изключително талантливи и с богато въображение солови изпълнители в собствените си албуми. И постига това с брилянтни резултати - за своите инструментални композиции "No Substitutions" той бе награден с "Грами" (Grammy) за най-добър инструментален поп проект през 2002.

"All's Well That Ends Well" е много повече от поредната - шеста творба, в неговата индивидуална дискография или пък в дългата му и впечатляваща кариера изобщо.

"Разбира се, този албум може само най-общо да бъде сравнен с моите предишни проекти, тъй като те всички са много различни в музикално и стилистично отношение. Мисля, че "All's Well That Ends Well" е цяла една стъпка напред от своя предшественик "Ever Changing Times", но те неизменно са свързани. Аз съм на едно пътешествие, където представям себе си като артист и показвам, че това не е страничен проект. Абсолютно съм убеден, че този албум е най-сполучливото ми солово постижение", категоричен е Лукатър. За да постигне тази амбициозна цел, следващите две (а може би повече) години, той ще изкара на световно турне, презентирайки пиесите от "All's Well That Ends Well". Вече има редица потвърдени концерти за европейската част от обиколката, част от която е и изявата му у нас.

А какви са отношенията му с Тото към днешна дата?

"Очаквам, че след като известихме издаването на концертно DVD, поне няколко шоута на Тото ще бъдат вместени между соловите ми изпълнения. Но засега моята основна цел е да се трудя възможно най-много да осигуря максимален успех на новия ми солов албум и последващото турне. Очаквам го с нетърпение!", споделя с усмивка китарният ас.
 
Билети: 40 лева в мрежата на www.eventim.bg и Билетен център на НДК, както и 50 лева на място в деня на концерта.

Още - на:

http://www.stevelukather.net/Homepage.aspx
http://www.myspace.com/stevelukatheronline
http://www.last.fm/music/Steve+Lukather

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички