Ева квартет - българските гласове от фолклора до Бога


Ева квартет - българските гласове от фолклора до Бога

4680

Ева квартет ще открие българската програма на Sofia Vocal Fest 2011 в Галерията за чуждестранно изкуство.

Както MySound.bg вече информира, събитието е от 19.00 часа днес.

Концертът включва акапелния репертоар, който формацията е представяла на най-престижните световни форуми и който, за съжаление, родната публика слабо познава поради изключително редките изяви на певиците у нас.

В Ева квартет четири различни гласа и четири различни фолклорни региона и традиции се срещат и сливат в неповторимата виртуозност на омагьосващо цяло. Гергана Димитрова претворява традиционната музика на Северна България, София Ковачева – на Тракия, Евелина Христова – на Граово, и Даниела Стоичкова – на Кюстендилския регион.

Четирите идпълнителки и диригентът на квартета Милен Иванов основават групата преди точно 15 години, когато едновременно стават част от състава на Мистерията на българските гласове, с които пеят и до днес. Те са осъществили множество успешни концерти на престижни фестивали и концертни зали, участвали са в компилации, турнета в над 20 държави по целия свят през последното десетилетие.

Съвсем скоро предстои излизането на музикалния пазар на третия албум на Ева квартет - "The Arch", в който освен тях, участие взима френският композитор Екктор Зазу и над 50 гост музиканти от 13 държави и 4 континента. Сред тях са Лори Андерсън (Великобритания), Бил Фризел (САЩ), Робърт Фрип (Великобритания), Дживан Гаспарян (Армения), Золтан Лантош (Унгария), Рюичи Сакамото (Япония), Карлос Нуньес (Испания) и други.

Програмата на Sofia Vocal Fest продължава с концерта "Двуглас и приятели" в зала "Филип Кутев" на Съюза на българските композитори от 19.00 ч. утре, 1 декември.

Формация Двуглас ще представи многолика палитра на традиционния български фолклор и източноправославната църковна музика. Творческите търсения на Даниел Спасов и Милен Иванов са свързани преди всичко с уникалното родно двугласно пеене. Техните изпълнения включват оригинални образци от най-старинните фолклорни пластове - двугласни песни от различни региони на България, баладична, епическа, любовна и обредна музика.

"Музика, в която шепотът на монашеските молитви се смесва с майсторски изпълнени мелодии, чисти като ръцете, протегнати към небето и молещи за дъжд. Душата се катери по нотната стълбица, подкрепяна от ангелски криле по пътя към светлината...", пише критиката за концертите на Двуглас. Билети за концертите на Ева квартет и Двуглас се продават на цена от 15 лева в "Дюкян Меломан" и мрежите на Eventim и Ticketstream!

В деня на изявата и на място - 20 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички