Wax Tailor: Музика за душата


Wax Tailor: Музика за душата

3089

Един от недостатъците на фотографията, както може да забележите и от заглавната снимка, е че понякога оставя голяма част от действието извън кадър.

С музиката, слава богу, е точно наопаки - има място за всички. В случая за още шестима вокалисти и инструменталисти и за цял (Sofia Live) клуб щастливо разгорещена публика, която в края на вечерта почти си е присвоила Уокс Тейлър (Wax Tailor) и неговия оркестър.

И така, какво не се вижда на снимката?

Двама души в брас секцията сменят светкавично флейта със саксофон (иначе фината Anna Kei) и тромбон с бас китара (Johan Blanc).От другата страна гърмят цигулката на Raphaele Germse и... а сега кажете кога за последно сте били на парти с виолончело (Mathieu Detton)? И за да не се окажем просто горди слушатели на перфектен, жизнерадостен, гавраджийски инструментален брейкбийт, омесен с хитро подбрани реплики от култови  фимли, Уокс Тейлър добавя захаросания мед на вокалите на Charlotte и фрийстайлите на MC Mr. Mattic, заредени с абсолютна непоклатима увереност, че ей сега ще ни счупи главите.

Зад всичко това, почти скрит, авторът на цялата лудница върти плочи и бъзика пултове като истински кукловод в сянка. Между парчетата обаче, Уокс Тейлър предпочита да общува с феновете си. А те са много. В началото на лайфа му -  обобщаващ емoциите на парти поредицата Reel Feel 2011, може би повече от половината са по-скоро любопитни, но до средата на събитието всички са новопокръстени вярващи в светата църква на френския трип-хоп, амин.

Гигът завършва както очакваме ние, макар Уокс Тейлър и групата му да са леко изненадани. Два биса, с типичните промеждутъци от крясъци и ръкопляскания. Явно емсито не е бил на прав път с всичките подмятания в стил "Май ви се спи" и "Не ви чувам". По всичко личи, че ще се танцува цяла нощ. Поне докато иначе суперякият закриващ партито диджей не съгрешава да пусне три дъбстеп парчета едно след друго. Всичко, което буйният му сет от суинг, самба и фънк е съградил за около 30 минути, се разпада. Хората искат да слушат музика за душата.

Настъпва евакуация. Снимки - в секцията ни "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички