Николо Коцев с нова, българска банда


Николо Коцев с нова, българска банда

9057

Китаристът на Брейзън Абът (Brazen Abbot) - Николо Коцев, сформира нова банда, съставена изцяло от български музиканти.

Как се казва тя, ще научат първо слушателите на радио Z-Rock. Именникът не само ще огласи новината с детайли, но ще направи премиера и на първото парче на формацията - "Мръсница".

Това ще се случи в предаването "Голият обяд" от 13.30 ч. днес.

Освен световния рокаджия, още двама от групата имат повод за наздраве навръх днешния празник: Николай Тодоров - ударни и вокал и Николай Цветков - бас и вокал.

Освен тримата именници, в състава се изявяват и Александър Атанасов - соло вокал и китари, както и Марин Иванов, чийто клавир феновете познават от бандите Demenzia, Korozy и The A.X.E. Project.

Началото на амбициозния проект на Николо Коцев е даден преди няколко месеца, когато той започва активно да търси талантливи млади музиканти, които да станат част от бандата му. Идеята на струнния ни ас е групата да изпълнява авторска музика по български текстове. Николо ще остане верен на прогресивния, модерен и тежък рок, но с ярко изразен хармоничен елемент. Коцев смята, че чрез музиката и текстовете лесно могат да отразят заобикалящата ни действителност.

Това е и причина да покани популярния български актьор, поет, писател и режисьор Андрей Слабаков за автор на първия текст.

Както MySound.bg неведнъж е подчертавал, най-успелият в световен мащаб български рок музикант e основател на Брейзън Абът, свирил e с легенди като Джо Лин Търнър (вляво на снимката с Николо), известен като вокалист на Rainbow и Дийп Пърпъл (Deep Purple), Глен Хюз и много други.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички