Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Коледата възможна с Mark Knight


Коледата възможна с Mark Knight

5049

"След прекаран фантастичен ден със семейството ми е наистина трудно да напусна дома си, но има само едно място на света, където мога да пускам музика на Коледа - България!"

Това е написал Марк Найт (Mark Knight) на страницата си във Фейсбук, напускайки фамилията си на Коледа и пътувайки към България и по-специално - към столичната зала "Арена Армеец". Той трябваше да е тук - зад пулта, заедно с Ди Рамирез (D.Ramirez), за обявения Solar Christmas Fest 2011, организиран от управата на клуб "Ялта".

Бързам да кажа, че истинското явление на София – мултифункционалната зала "Арена Армеец", изглеждаше фантастично в коледната вечер. Огромните продълговати LED екрани, около стоте лазери и други светлинни ефекти я правеха мощен конкурент на други подобни места за парти по света. Организацията на събитието като обстановка (снимка: Дориян Тодоров) си беше на доста високо ниво. Подобно онова, което видяхме на "космическия" плаж – "Какао Бийч" (Cacao Beach), през лятото.

Всичко беше нажежено до коледночервено. Съвсем като за гост от подобен ранг. Рицарят на електронната музика застъпи по традиция в 2 часа. Часовете, които диджеят изкара зад пулта, бяха най-сладката електронна коледна приказка, която не само можеше да се чуе, но и усети. Наред със страхотните парчета, които пускаше Марк, празнуващата тълпа бе обляна в светлина и блясък така, както не съм виждал в България скоро...

Партито беше открито със страхотния ремикс на Найт на парчето на актуалната група Florence & The Мachine – "You've Got The Love", един от най–големите хитове на електронната сцена миналото лято, с любим припев на хилядите на "Какао Бийч", където Марк Рицарят - в компанията на Fedde le Grand и Мартин тен Велден (Matijn Ten Velden), изнесе също така зашеметяващ сет, който ще се помни дълго.

Всъщност, има причина диджеят да е толкова сантиментален към страната ни. Точно сега, когато е един от най-големите авторитети в направлението, а лейбълът му - Toolroom Records, е сред най–значимите в бизнеса. Преди години, когато не беше толкова звезден и голям, Марк, заедно с приближения си Тен Велден, можеше да бъде видян кажи- речи през две седмица в България, в София - на различни места, и по морските курорти през лятото... И винаги бе добре приет от тукашните почитатели като наш си човек. Може да се каже - без да е пресилено, че втората родина на електронния гранд е у нас.

Сега обаче Марк е голяма фигура и вчера показа, че не ни е забравил. Трудно е да се каже кое беше най–грандиозното електронно събитие на открито в България през изминалата година. Родните почитатели станаха свидетели по Черноморието през лятото на страховити партита с най–големите имена, заставали някога зад пулта. Абсолютно сигурно е обаче - когато става въпрос за изява на диджей на закрито, че вчерашният коледен спектакъл беше най–доброто за отминаващата 2011.
 
Чудесно е, че София най-после имаше своето велико коледно парти, особено предвид факта, че години наред не бе организирало подобно събитие на този светъл ден. А можеше...

След титуляра Найт зад пулта застана още един рицар на Toolroom Records Ди Рамирез, който със здрави кирки и лопати само доукрепи коледната крепост. В края на купона Марк се отправи към клуб "Ялта" за  официално афтърпарти, на което въртя до 12 часа на обед днес. Което само по себе си показва, че някои Коледи не само че са възможни, но са в състояние да бъдат разтегнат почти до безкрай...

Голям респект към всички - и организатори, и диджеи, и фенове, които направиха вчерашното събитие такова, каквото беше. Ако това е възможно в музиката,  значи и възможно и във всички други сфери на живота, който живеем в България.

Пожелайте си го.

Честита Коледа! Снимки - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички