Ахат сефтосаха с таен концерт новооткрит столичен клуб


Ахат сефтосаха с таен концерт новооткрит столичен клуб

4275

Легендарната група Ахат за първи път свири в клуб на Нова година.

Бандата заби уникално "тайно" шоу в новооткрития софийски рок бар & динър Rock It в първите часове на Новата 2012.

Това сигурно не е първото клубно изпълнение в четвъртвековната история на формацията, но никой от музикантите не можа да си спомни кога за последно са свирили в клуб и то - български, свидетелстват присъстващи.

За разлика от участието им с 4 песни на площад "Княз Александър Първи" по-рано в новогодишната нощ, което бе широко рекламирано, шоуто на Ахат в клуба бе наистина "тайно". За него не е пускана никаква реклама никъде, а информацията се предаваше от уста на уста между посетителите на заведението и феновете на митичните рокаджии.

Групата, която принципно свири рядко и само по много специални поводи, зарадва неколкостотинте свои почитатели със специална селекция за участието си. Тя включваше техни класики като "Брадвата", "Дървото", "Монолог" и "Черната овца", както и няколко кавъра на чужди метъл хитове.

Петимата излязоха на сцената в 2 след полунощ и забиха с хъс и настроение сякаш свирят не в клуб, а на "Уембли". Китаристът им Антоан Хадад, който има друг ангажимент в чужбина, бе заместен от младия Иван Йорданов-Чери.

Принципно след "Черната овца" Ахат никога не свирят нищо повече, но възторжените фенове просто не ги пуснаха да слязат от сцената и те изкараха на бис и "Нов живот". Петимата рокаджии се изкефиха жестоко и тъй като очевидно и на тях не им се свършваше, удариха още два кавъра под ентусиазирания рев на публиката, превръщайки шоуто си в истински, почти двучасов концерт.

Изненадващото клубно участие на Ахат е по идея на вокала Звезди. Фронтменът бил сред 600-е специално поканени гости за отварянето на новото заведение няколко седмици по-рано. Звезди бил толкова възхитен и впечатлен от мястото, че спонтанно предложил Ахат да свирят някой ден там и собствениците моментално прегърнали идеята.

На първия ред в тълпата фенове на българските метъл легенди се отличиха групарите от Шеки & Дъ Блъдрейн, които подгряха публиката преди излизането на Ахат. Интересното е, че фронтменът им Шеки може да бъде видян един-два пъти седмично не само като певец, но и като съвсем истински барман зад тезгяха на същото заведение.

Новото любимо място на рокаджиите в София е на два етажа и в леко стряскащите за българските мащаби над 800 кв. м. Засега клиентите любопитно обикалят, разглеждайки дизайна и все още се губят в лабиринта от безчет зали и ниши на този малък храм на рока. Първите впечатления са, че досега такова място не е съществувало в България, а няма и в повечето от съседните ни страни, твърдят посетители.

"Rock It е място, правено от рокаджии за рокаджии", обясниха собствениците на заведението. "При нас няма излишен лукс и фалшив блясък, но всичко е на ниво. Не сме дупка, каквато са повечето досегашни рок клубове. Има всичко необходимо за едно яко прекарване на всеки фен на рока - от качествен алкохол на много прилични цени, та до кофи за повръщане в тоалетната. Нищо няма да ви липсва!"

"Rock It не е рок клуб, а бар & динър", подчертаха още те. Сутрин предлага чай, кафе и сандвичи, на обед е ресторант, а следобед - място за бизнес и лични срещи. Привечер е барът, в който можете да ударите по 1-2 питиета след работа и да останете за вечеря. След 10 вечерта постепенно става и рок клуб.

Въпреки че музика на живо ще звучи рядко, собствениците потвърдиха, че имат твърд ангажимент към българския рок. В заведението има специална зала, посветена на родния рок, наречена на името на ветерана Георги Минчев, а нашенска музика заема достойна част от плейлистата. Предстои веднъж седмично да бъде отворена сцена за авторски българска рок на живо.

Една от вечерите ще бъде запазена и за рок караоке.

Rock It е на "Бенковски" 14

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички