Световна премиера на Борис Ковач и Давид Йенгибарян в Аларма


Световна премиера на Борис Ковач и Давид Йенгибарян в Аларма

5502

И още един подарък за слушателите на "Аларма Пънк Джаз" по програма "Христо Ботев" на БНР.

Организаторите на радиофестивала готвят световна радиопремиера на първите две пиеси от предстоящия съвместен албум на Борис Ковач и Давид Йенгибарян.

Те ще бъдат излъчени точно в 21.30 ч. днес, 10 януари.

Изпълненията са изпратени лично от Борис Ковач, който в момента привършва миксирането на целия студиен материал, записан в Нови Сад през декември, с ексклузивните права за излъчване в ефира на БНР през целия януари.

Двете композиции са съответно програмната "On Eastern Path", авторска на Ковач, и "When It Will Happen" на Йенгибарян, които внасят интересни допълнителни щрихи към творчеството и на двамата музиканти. "On Eastern Path" е много близо до класики на Ковач от времето на албумите му "Ballads At The End Of Time" (2003) и "World After History" (2005), но с щипка психеделия и фрий джаз изблици от Йенгибарян, плюс басови бутони на акордеона, озвучени по такъв начин, че съприкосновението им с пръстите създава илюзия за трети музикант (перкусионист) на сцената. "When It Will Happen" започва като произведение на Дино Салуци, продължава като арменска сватбена музика, дефрагментирана така, както само Давид Йенгибарян може, и преминава през няколко звукови среди, които Борис Ковач дооформя, започвайки с ориенталски разсвирвания, преминавяйки през лирични отклонения за сопран саксофон в стил "панонска идилия". За да достигне до някои по-мрачни дълбини за бас кларнет и после да излезе от ситуацията отново с "панонски идилични картни".

Както MySound.bg вече извести, концертът на двамата титани на европейската имровизирана музика е в Sofia Live Club от 20. 30 ч. в петък, 27 януари. Събитието ще бъде излъчено на вълните на програма "Христо Ботев". Билети - в мрежите на Ticketstream и Eventim, както и в "Дюкян Меломан".

В днешното издание на "Аларма" ще прозвучат и нови записи на някои други минали, настоящи и бъдещи гости на фестивала като Bernays Propaganda (които пускат ново безплатно ЕР издание днес), Kings Of Idle, Low-Fi и други.

Още в предаването: новини около други интересни концерти от афиша през януари и февруари, организирани от нашите колеги и приятели от HCSpirit, оповести водещият Цветан Цветанов.

Повече на:

www.sofialiveclub.com

www.facebook.com/alarmapunkjazzfest

www.bnr.bg

www.meloman-bg.com

www.eventim.bg

www.ticketplus.bg

www.boriskovac.net

www.davidyengibarjan.hu

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички