Етно среща с Оратница и Asen & Milena Group


Етно среща с Оратница и Asen & Milena Group

7888

Съвместният концерт на формациите Оратница и Асен и Милена груп (Asen & Milena Group) ще отведе истинските меломани там, където класиката среща красивата фолклорна музика и съвременните електронни жанрове.

Изявата е в Sofia Live Club от 21.00 часа на 12 януари (четвъртък).

Оратница съчетават нежността и топлината на българската народна песен, изтънчеността на класическата музика и завладяващите енергични ритми на модерните музикални течения. Под наслова "Заедно" (заедно и на снимката) Асен и Милена те ще открият нова енергия в българския фолклор. Присъстващите първи ще се насладят на нови аранжименти на познатите пиеси на двете групи и множество техни гост музиканти.

На сцената ще излязат Милена Караджова (вокал), Асен Маринов (класическа китара), Християн Георгиев (кавал), Петър Йорданов-Бъни (кахон, тъпан), Георги Маринов-Хорхе (диджириду), Иван Господинов-Попа (вокал), Надин Лазарова (вокали, речетативи) и още много други.

Входът за събитието е 10 лева и едно хоро.

Както МySound.bg писа, Асен и Милена се събират през 2009 с идеята да съберат магията на българския фолклор и традициите на класическата музика и джаза. До момента формацията е участвала в няколко класически и етно фестивали в София, Пловдив и Велинград. Дебютният й албум със заглавие "На среде земя" излезе през юни 2011.

Оратница са една от най-известните млади български фюжън формации. Стартират като улична банда през 2009 и само няколко месеца по-късно печелят националния конкурс Sofia Fusion Rally. Това им осигурява договор с лейбъла Fusion Embassy, многобройни турнета и фестивални участия в България и Европа. Звученето им съчетава традиционната и модерната  музика по уникален начин и връзката й със съвременната публика личи ясно от фактите – само за година видеоклиповете с участието на Оратница имат над 250 000 посещения в Youtube. Музикантите са изнесли 100 концерта за по-малко от година, продали са 1 000 демо диска в рамките на 6 месеца по време на концерти и са осъществили многобройни телевизионни участия и изяви.

Жрупата готви  дългоочаквания си дебютен албум, който ще излезе чрез лейбъла Fusion Embassy през пролетта на 2012.

Още - на:

http://www.fusionembassy.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички