Rubikub представят втория си сингъл Still Together в Строежа


Rubikub представят втория си сингъл Still Together в Строежа

4443

Между слепените страници на всяка любов, остава нещо скрито и неизживяно.

Понякога сме заедно, просто защото времето ни е научило да се движим по инерция по датите в календара му. Казват, че всяка история е монета с две лица. В тази разказвачът е тишината между целувките.
 
С тези думи Гери Турийска анонсира "Still Together", една от първите песни, които родната формация Рубикуб (Rubikub) (на снимката )създава. Близо две години след написването й е време да излезе от клубната сцена и да бъде чута от по-широка публика. Това ще се случи по време на второто издание от популярната поредица Sunday Art Report в столичния клуб "Строежа" довечера.

Музикантите от Рубикуб избират да я представят в различен от оригиналния аранжимент (с участието на Краси Тодоров от D2), който също ще се появи след време. Контрабас, кахон, китара и глас са цветовете, в които "Still Together" е украсена сега. За добрия звук се е погрижил Димитър Ганчев-Майт, с когото Гери Турийска, Веселин Веселинов-Еко (контрабас), Ангел Дюлгеров (китара) и Росен Ватев (ударни) възнамеряват да работят и по останалите си песни, научи MySound.bg.
 
Снимките на видеото към "Still Together" са планирани за февруари. Рубикуб имат страница в Facebook, където можете да следите за актуална информация около клубните им участия.

Както MySound.bg вече отбеляза, след размазващото начало на новия сезон на музикално-литературния фестивал, а именно - изцяло разпродадения концерт на Бичето и Пистамашина, плюс Светльо Витков и Импро театъра, серията придължава със специални гости. Освен Гери Турийска и Ко., феновете ще могат да се насладят на P.I.F., а изкушените от литуратурата да аплодират Калин Терзийски, който ще представи на живо последната си книга - "За ползата от позите".

Sunday Art Report е вече утвърдена поредицата от събития, представящи музикални групи, книги, филми и театрални постановки, с домакинството на "Строежа" по идея на клуба и със съдействието на Bushmills и Grolsch.

Началото на събитието ще бъде дадено в 20.00 часа с проекта на Гери Турийска – "Пощенска кутия за приказки". Новата тема е "Точка на пречупване".

От 20.45 ч. отново Гери Турийска и музикантите от нейния бенд ще излязат за "Still Together", а с тях на сцената ще бъдат Цветелина Ченодова и Ясен Зердев, за да изпълнят съвместните си песни.

Литературното четене започва в 22.00 ч. "За ползата от позите" е книга, която може да се разглежда по два начина - като стихосбирка на Калин Терзийски и също - като албум с художествени фотографии от Николина Костова-Богданова. "Но всъщност е нещо съвсем друго. Тя е експлозия на творчество, което няма определено име и жанр. Просто малко сурови стихотворения и нежни, загадъчни фотографии на едно място", споделят издателите от "Сиела".

Момчетата от P.I.F., от които публиката на фестивала има чудесни спомени, започват сета си в 22.45 ч. Те не спират да работят върху нова продукция и с всеки изминал концерт представят нов момент от развитието си.

Клубът ще отвори в 19.00 ч. Билети се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg – "Строежа", "Офис 1", "На тъмно", "Техномаркет", "М-тел", "Мултирама", "Ориндж", TBI Credit, бар "Петък". Пропуските са на достъпната цена от 6 лв., но броят им е ограничен до 250.

Афишът:

19.00 ч. - Отваряне
20.00 ч. - Пощенска кутия за приказки - тема: "Точка на пречупване"
20.45 ч. - Рубикуб
22.00 ч. - Калин Терзийски, представяне на "За ползата от позите"
22.45 ч. - P.I.F.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички