The Correspondents гостуват на Smugglers Swing Club 3


The Correspondents гостуват на Smugglers Swing Club 3

4314

Британското електро суинг/джаз/хип-хоп дуо The Correspondents ще гостува на третото издание от популярната поредица Smugglers Swing Club.

Изявата ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 на 10 февруари. След успеха на първите две партита от тематичната серия през 2011, диджеите от Смъглърс Кълектив (The Smugglers Collective) обещават отново да задействат машината на времето.

Събитието разширява периметъра си на действие този път. Освен купонджийски сет ще има и сцена, на която ще излязат гостите - Mr. Bruce и Mr. Chuckles (на снимката). Това ще е втора тяхна изява в София след сета им миналата пролет, отново по покана на родната диджейска организация.

The Correspondents са едни от виновниците за електро суинг експлозията по цял свят. Лондонското дуо жонглира иновативно със семпли от суинг и джаз класики, смесвайки ги с елементи от съвременната електронна музика, дръм-енд-бейс, хип-хоп. Оригиналната микстура от възродени винтидж мелодии и модерен електронен звук, а и смелите сценични костюми превръщат артистите в желани чудаци дори за сцената на авторитетни фестивали като Glastonbury например.

През годините двамата са се изявявали на обща сцена с Lilly Allen, VV Brown, Bat For Lashes, Bassment Jaxx, Rob Da Bank, Дъб Пистълс (Dub Pistols) и много други.

Смъглърс Кълектив са пионерите в сферата на музиката от 40-те, 50-те, 60-години, които успяха да я направят част от нощния живот в България през последните четири години. Благодарение на тях българските почитатели на този тип звучене се запознаха отблизо и с набиращото скорост направление електро суинг. Тандемът реализира няколко гастрола на бурлеска спектакли, популяризира понятието "винтидж", осъществи първия по рода си български Pin-Up календар и започна уверено да пишe историята на своя Smugglers Swing Club - все неща, за които MySound.bg отдавна огласи.

Феновете на винтидж естетиката пак ще се настанят в уютния будоар на магьосниците от Vintage Sofia, където ще се сдобият с безплатен грим и прическа. Организаторите предлагат възможност за снимка сред ретро декори. Въобще, присъстващите могат да се насладят на вълнуваща винтидж вечер в приятната компания на The Correspondents и Bushmills Brothers.

Билетите са на цена 12 лева в предварителна продажба в разпространителската мрежа на Ticketstream и на касите на "Oфис 1", TBI Credit, "На тъмно", Technomarket, "Мултирама", "М-Тел", "Строежа", бар "Петък" и други. В деня на събитието и на място в Mixtape 5 пропускът ще струва 15 лева.

Smugglers Swing Club
се провежда с подкрепата на Bushmills и Grolsch.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички